2009. június 9., kedd

Valódi értékeink


Sokat hallunk manapság az értékrend felborulásáról, az értékek elvesztéséről. De vajon kinek mit jelent ez a két kifejezés? Miért fontos erről beszélnünk? És miért vagyunk erre ennyire érzékenyek? Egyáltalán - mi az érték, és mi az értékrend? Milyen módon tudjuk befolyásolni az életünk minden pillanatára hatással lévő értékeket úgy, hogy az nekünk is, és másoknak is örömet, ne pedig fájdalmat, bosszúságot, féltékenységet, vagy netán haragot okozzanak?

Sikerülhet! - ha egy kicsit máshonnan próbáljuk megközelíteni a békét, a szeretet, a tiszteletet, a türelmet, a szabadságot, vagyis mindazt, amit értékesnek tartunk az életben.

Ha nyitottak vagyunk, akkor elindulhatunk egy érdekes és izgalmas ösvényen, amelyen olyan kincseink, sokszor még magunk előtt is rejtett értékeink kerülhetnek felszínre, válhatnak tudatossá, melyekről talán soha nem is gondoltuk, hogy a mienk. Pedig csak fel kell fedeznünk őket! És miután újból rájuk találtunk és már vigyázunk arra is, hogy ne merüljenek ismét a feledés homályába, akkor "természetes" természetünkké is válhatnak.



Forrás: Brahma Kumaris World Spiritual University

Nincsenek megjegyzések: