2018. augusztus 13., hétfő

Somlói Juhfark Ünnep 2018.




.

Szeptember 15-én már harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. A borok készítői kínálnak, válaszolnak a kérdésekre, és a legsomlóibb borokkal együtt élvezhető a hegy összetéveszthetetlen varázsa is. A kóstolót kiegészítő programok, workshopok, vezetett somlóhegyi túra és pincelátogatás teszi még izgalmasabbá.


A somlói Juhfark a fajta és a termőhely tökéletes találkozása.
A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a Juhfark tudja legszebben megmutatni. És fordítva: a Juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor.

Egyedi talaja és klímája, no meg kiemelkedő borai miatt a Somlót mára az egész világon jegyzik, és hírnévben is kezd felzárkózni a legnagyobbak mellé. Ahogy Horkay András nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke nemrég fogalmazott: a komoly potenciállal rendelkező, nagy fehérborokban a Somló a legkiválóbbak vetélytársa. És a sokéves érlelést igénylő, inkább alkalomra szánt borok mellett nagyon sok olyan tétel is van már, amely a könnyedségével hódít. Az egész világ a gyümölcsös, könnyebben fogyasztható borok irányába megy. Ma már a Somlón is készülnek olyan borok, amelyek amellett, hogy gyümölcsösek, jobban ihatók, meg tudják mutatni az egyedi, ásványos terroirt, ami a somlói borokat figyelemreméltóvá teszi világviszonylatban is.

Az igényes borfogyasztó ma mindenhol a limitált és máshol nem reprodukálható borokat keresi. Tehát a világot az érdekli belőlünk, amiben különlegesek és egyediek vagyunk: azok a hazai fajtákból készült borok, amelyek jól megmutatják az itteni terroirt, és sehol máshol nem reprodukálhatóak. A vulkanikus borvidékek közt is egyedülálló ízvilágot produkáló Somló mindent tud, ami a nemzetközi sikerhez kell. A Juhfark Ünnepen a legnagyobb változatosságban ismerhető meg a fajta borainak sokféle stílusa.

A teljes program és jegyvásárlás:



2018. Szeptember 15.
Somlói Juhfark Ünnep
Tornai Pincészet
Somlóhegy


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: