2018. augusztus 9., csütörtök

Paralel - A barokkon innen és túl




.

Bemutató előadás a Barokk Kastélynapokon a Gödöllői Királyi Kastélyban. Aranyos Ágota koreográfus együttesével, a Company Canarioval új bemutatóra készül. A PARALEL című produkcióban találkozik a népzene és a régizene, a népi- és az udvari táncok kiemelkedő előadók közös munkájaként.




Párhuzam térben és időben, műfajokban, régi és mai lelkekben.

A Paralel című előadás a népzene és a régizene találkozása, a népi - és udvari táncokkal műfajukban kiemelkedő előadók közreműködésével. Két énekes, az első sorban népdalénekes Bognár Szilvia és az első sorban régizenész Bodrogi Éva, valamint a historikus táncokban legismertebb hazai együttes, a Company Canario tucatnyi táncművésze, akik különböző néptáncegyüttesek táncosai, táncpedagógusai és olyan remek zenészek, mint többek között Balogh Kálmán, Szabó Zsolt, Bede Péter, Gyulai Csaba együttműködése egyedülálló produkciót ígér. 



Aranyos Ágota koreográfiái a 15. századtól több száz éven át repítene a magyar és az európai kultúra zenei- és táncvilágába: a reneszánsztól a barokkon át, a romantikáig, Monteclairtől, Liszt Ferencig, a virágénekektől a népdalokig keresi az előadás a párhuzamokat, mindezt egy olyan helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol egyszerre érezzük a jelent és a múltat, az értékek továbbélését.

Aranyos Ágota és együttesének előadásai rendre sikerrel szerepelnek a hazai és külföldi kastélyfesztiválokon, az együttes visszatérő vendég Gödöllőn is. Előadásukban most átlépik gondolatban a kastély(ok) falait, nagyobb kitekintést engedve a nézők számára és megvilágítva olyan párhuzamokat, amelyekre eddig talán csak a művészek maguk érezhettek rá.



Közreműködik:

Company Canario Táncegyüttes

- művészeti vezető, koreográfus: Aranyos Ágota

Bodrogi Éva és Bognár Szilvia ének

Balogh Kálmán cimbalom

Gyulai Csaba ütőhangszerek

Szokos Augustin csembaló                                                 

Szabó Zsolt viola da gamba

Davidovics Igor lant, theorba

Januj Anna furulya

Hegedűs Máté hegedű

Fekete Marci brácsa

Bognár András bőgő

Bede Péter furulya, tárogató



2018. augusztus 11. 19.30

Paralel - A barokkon innen és túl

Gödöllői Királyi Kastély, Díszudvar





Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: