2017. május 16., kedd

Sikeresen indult a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár




Május 13-án, szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját. A 7 napig tartó eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal és magyar
kiállító partnereivel vesz részt, összesen 88 négyzetméteren. A látogatók többek között olyan magyar termékekkel ismerkedhetnek meg, mint a különféle húsok és húskészítmények, sajtok, olajok, mézek, illetve alkoholos italok.
Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár évek óta sikeres és a régió mezőgazdasági területén az egyik legfontosabb üzleti eseménynek számít. A résztvevők és a látogatók számának, a termékek és szolgáltatások promóciójának köszönhetően az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt a világ 60 országából a 10 legfontosabb mezőgazdasági kiállítás között tartják számon Európában.
2016-ban, a 83. kiállításon, 53.000 négyzetméteren 1500 kiállító mutatkozott be 125.000 vendég előtt. Magyarország számára kiemelt jelentőségűek a Szerbiával kiépített kapcsolatok és lehetőségek. A szerbiai piacon célunk a magyar termékek már meglévő jó hírére építve, további export növekedés elérése, különös tekintettel Szerbia csatlakozási szándékára az EU-hoz.


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: