2017. május 21., vasárnap

Nagyerdei Szabadtéri Játékok




Debrecen nyári programsorozatának szellemiségéhez és tartalmához méltó új megnevezés és szlogen: AZ ÉLMÉNYRENGETEG. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad az ország egyik kulturális brand-je lett, a legjobb hazai szabadtéri előadó-művészeti nagyprodukciók programkínálata tekintetében Budapest (Budapesti Nyári Fesztivál) és Szeged (Szegedi Szabadtéri Játékok) mellett Debrecen is a hazai szabadtéri színjátszás egyik legjelentősebb otthonává vált.

Ez az eredmény köszönhető annak a tudatos építkezésnek, amely nem csak a tetszetős formában, hanem a megfelelő tartalomban is visszaköszönt. Sikerült a minőségi kultúra szolgálatához kiváló színvonalú előadásokat és változatos műfajú produkciókat megtartani. Továbbra is fontos elvárás, hogy minél szélesebb közönségréteget megcélzó programkínálat szülessen mind generációs, mind pedig földrajzi értelemben.

Az 1017 fős befogadóképességű színpad az észak-alföldi régió egyik legnagyobb szabadtéri színháza. Továbbra is a kulturális turizmus egyik kiemelt helyszíne és a város Európa Kulturális Fővárosa-pályázatának egyik kiemelt stratégiai együttműködő partnere. A Nagyerdei Szabadtéri Játékok célja, hogy a cívisváros kulturális életét ne csak országhatárokon belül, hanem európai szinten is ismertté és elismertté tegye.

Csak emlékeztetőül: Az első előadás a Nagyerdő szívében 1950. június 10-én volt, amikor a Kodály Zoltán Székelyfonó című művét játszották. Több mint félévszázaddal később, 2014. június 15-én este 8 órakor, adták át a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpadot.

Műfaji sokszínűség a 23. évad programsorozatában. (2017. június 10 - szeptember 9.)
Klasszikus és kortárs, illetve magyar és külföldi vígjátékok, bohózatok, kabaré, daljáték-kámedi, koncertszínházi ősbemutató, klasszikus és kortárs Broadway-musical, népi táncjáték, kortárs táncjáték, könnyűzenei koncertek, kertmozi, jazzmozi és családi programok.

Az idei színházi programsorozatban 11 vendégtársulat 15 produkciójában - a Főnix Rendezvényszervező saját bemutatóival együtt - idén mindösszesen 20 nagyszínpadi előadás lesz látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A zenei programsorozatban pedig 8 produkciót láthat a nagyérdemű.

„Táncprodukciótól táncprodukcióig ível a Nagyerdei Szabadtéri Játékok kereken háromhónapos színházi programsorozata, melyekre külföldi vendégeiket is elvárjuk."
Idén nyáron sem marad színvonalas táncprodukciók nélkül a debreceni közönség: két nyelvfüggetlen - egy néptánchagyományokra épülő és egy modern - magyar táncszínpadi alkotással várják a Szabadtéri Színpadra hazai és külföldi táncszerető nézőiket.

Az ország legnagyobb színházai immár hazajárnak Debrecenbe!
Együttműködő partnerek: Budapesti Operettszínház, Csokonai Színház, Játékszín, L'art pour l'art Társulat, Madách Színház, Orlai Produkciós Iroda, Thália Színház.
Új partnerek: Békéscsabai Jókai Színház, Esztergomi Várszínház, Híd Média Kft., MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft., Zalai Nyári Színházak Nonprofit Kft., a József Attila Színház, Kecskeméti Katona József Színház, Karinthy Színház, Szegedi Kortárs Balett.
Idei vendégvárosok: Eger (A dzsungel könyve, Traviata) után 2017-ben egy helyett két vidéki város, Szeged (Carmina Burana) és Kecskemét (János vitéz) városát, illetve egy-egy produkcióját látják vendégül az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékok keretében.

2017. június 10 - szeptember 9.
Nagyerdei Szabadtéri Játékok
Debrecen

http://www.debreceniszabadteri.hu
 

Nincsenek megjegyzések: