2017. május 12., péntek

22. Múzeumok Majálisa





Múzeumok csúcsra járatva: május 20-21-én a múzeumok legnagyobb közös ünnepe a Múzeumkertben. Több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből, hogy emlékezetessé tegye ezt a kétnapos, ingyenes fesztivált.




Sátraik és programjaik behálózzák a Múzeumkertet, a kincseikből készült Műtárgysétány az MNM épületét, a Tudássétányon pedig a művészetek, az irodalom és a természet jegyében bárki tesztelheti saját tudását. Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum mindemellett idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak - előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket a hétvége folyamán. 

Itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.
A Majálison a történelem színpadáról is fellebben a függöny: az MNM Élő Múzeum programja időutazásra csábítja a látogatókat az IGE-IDŐK című kiállítás tereibe.
A Majális idén is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, és az MNM a Múzeumok Európai Éjszakáján, szombaton, este 10 óráig tart nyitva.
Az idén velünk majálisozik a Makám, a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Baltazár Színház, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Group'n'Swing és még sokan mások.
Mi kellhet még? Napsütés, fantázia és vidámság!
1088. Budapest, Múzeum krt.14-16.

https://www.facebook.com/nemzetimuzeum

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: