2015. április 7., kedd

Kass Eszter képzőművész kiállítása
2015. április 16-án Kass Eszter képzőművész kiállítása nyílik "Én a zöldbe indultam" címmel az Eventuell Galériában. A kiállítás megnyitón Virág Mátyás fiatal csellista J.Bach műveket ad elő, majd a kiállító művésszel Szigeti Szilvia az Eventuell Galéria alapító tagja beszélget. 
Kass Eszter 1984-ben diplomázott a MOME Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem
Textiltervező szakán nyomottanyag-tervezőként, majd 2003-ban ugyanitt művész tanári diplomát szerzett. Képzőművész családból származik, édesanyja Hajnal Gabriella Munkácsy-díjas képzőművész, édesapja Kass János Kossuth-díjas grafikusművész.
Alkotómunkáját textiltervezőként, textilművészként kezdte, az utóbbi időben egyre inkább a festészet felé fordult. Az alkotás mellett 2004 óta tanít az International School of Budapest, Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Saját szavaival élve: "Az alkotás, megfigyelő, csöndes, befelé forduló, elmélyülést igénylő tevékenység, a tanítás, az emberekkel való folyamatos kapcsolat, interaktív, magyarázó, megismertető, kifelé adni tudó, sokszor verbális foglalkozás."

A diplomát követően az óbudai Goldberger Gyár utódjánál, a Pamutnyomóipari Vállalatnál textiltervezőként dolgozott, majd szabadúszóként belsőépítészekkel együttműködve közösségi terekbe egyedi murális és alkalmazott textileket tervezett és kivitelezett.
Nagy hatással voltak rá a finn Marimekko cég dekoratív, letisztult mintázatú, nagyléptékű textíliái. Az egyedi textilek kivitelezését a későbbiekben a fára, vászonra festett, a természet, a táj, a növényvilág különböző, sokszor meghökkentő léptékű, mikro részleteit felnagyító képei váltották fel, ez utóbbiakból láthatnak az érdeklődők egy szűk válogatást az Eventuell Galériában.

Kass Eszter műveit önálló kiállításain 2006-ban "Starking Point" címmel az Ernst Múzeum Dorottya utcai kiállítótermében, 2012-ben "Látom. Látod?" címmel a Balassi Intézetben Budapesten, 2013-ben "Lát-Kép" címmel a Kass Galériában Szegeden láthatta a közönség. Szüleivel közösen 2004-ben a Várnegyed Galériában, 2007-ben a "Három művész egy család" címmel a Hegyvidék Galériában, édesapjával közös kiállításon 2009-ben a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában állított ki.

2015. április 16. 18:00 óra
"Én a zöldbe indultam." - Kass Eszter képzőművész kiállítása
Eventuell Galéria
Budapest V. Nyáry Pál u. 7.
A tárlat 2015. május 9-ig tekinthető meg.

http://eventuell.hu

Nincsenek megjegyzések: