2019. augusztus 8., csütörtök

Álomkoncert az Állatkertben
.

A Malek Andi Soulistic egy izgalmas, kortárs világzenei projekt, amely a jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A Malek Andrea és Jáger Bandi nevével fémjelzett formáció szerda esti állatkerti fellépésén a legendás LGT zenei világa is megelevenedik a neves vendégművész, Karácsony János James jóvoltából.


Szerda este a Malek Andi Soulistic fellépésével folytatódik a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat. Ez a formáció egy különleges kortárs világzenei projekt, amely Malek Andrea, a többszörös Artisjus- és eMeRTon-díjas színésznő, énekesnő, valamint a neves zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A Malek Andi Soulistic a jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A Soulistic név lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. A koncert vendégművésze Karácsony János James lesz, aki sokak számára az LGT-ből lehet ismerős. Az est folyamán az ő legismertebb szerzeményei is felcsendülnek majd, így a Rajongás, az Engedj el, A dal a miénk és A síneken is.

A koncert augusztus 7-én, szerdán este 20 óra 30 perckor kezdődik, de az előadásra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így kezdés előtt egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester országos jegyirodai hálózatánál (online: www.jegymester.hu) válthatók 4500 forintos egységáron (a prémium jegyek 5300 forintba kerülnek). Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet egy nappal később, az augusztus 8-i esőnapon tartják meg.


A koncertsorozat további programja

A szerda esti koncert sorrendben már a hatodik a Zenés Állatkerti Esték idei hét előadása közül. Így a rá következő héten már a koncertsorozat záróeseményére kerül majd sor az alábbiak szerint:

augusztus 14. (szerda), 20:30 – Karosi Júlia Egy csipetnyi Broadway – George Gershwin dalaival
(esőnap augusztus 15-én, csütörtökön);

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy János gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként eddig összesen 132 előadásra került sor az Állatkertben.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: