2017. december 30., szombat

Ünnepi koktéltippek a mixertől: így kápráztassa el a vendégeit




.

Itt a lehetőség, hogy az ünnepekre házigazdaként újdonságokkal készüljünk: fogadjuk meg a NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének tanácsait, és nyűgözzük le az ünnepi vendégsereget egyedi koktéljainkkal.

Ha szeretnénk idén megújítani a karácsonyi és szilveszteri italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív trükköket. Az alábbiakban Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bártendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.
  1. Gyümölcsben tálalva
Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak? Próbáljunk ki kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas: vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk. Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül, mint például az alábbi.
Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva
  • frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
  • 4 cl cseresznyepálinka
  1. Tejes csodakoktélok (akár laktózérzékenyeknek is)
A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a finomságok. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt, fagyasztott eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu rumot valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a Shake koktél. Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki megtalálja az ünnepi asztalnál a hozzá illő italt.
Shake koktél
  • banán
  • eper
  • szeder
  • mandulatej és/vagy kókusztej
  • zúzott jég
  • 2 cl Malibu
  • 2 cl vodka
  1. Színes jégbe zárt koktél
A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker, hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel. Ha fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is jégbe zárhatunk.
A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül: az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön jégkockaként lefagyasztjuk, majd a háromféle ízes és színes jégkockát a narancslébe rakva fogyaszthatjuk, díszítésként zellerszárat belerakva, mellyel kevergethetjük is. Ezt a téli zöldség-gyümölcs koktélt akár gyerekeknek is elkészíthetjük, a színes kiolvadó jégkocka lesz a kedvencük.
Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél
  • 1/3 erdei gyümölcsvelő (jégkocka)
  • 1/3 sárgarépalé (jégkocka)
  • 1/3 friss céklalé (jégkocka)
  • 3 dl narancslé
  • zellerszár keveréshez
Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: