2017. december 21., csütörtök

Minek tagadni? Imádunk nyaralni!




Homokdűnék, tengerpart, napsütés télen is a Wizz Tourstól. A legtöbbeket hidegrázással tölti el a gondolat, hogy az ünnepi időszak után a tél kétharmada
még hátra van. A sötét és eseménytelen január után még hátra van a február is, mielőtt végre a vastag pulóvereket és a csizmát lecserélhetjük valami tetszetősebbre és a rosszkedvünk is eloszlik egy kicsit.


De mi lenne, ha lehetne “csalni”, és amolyan utókarácsonyként pár napra a hátunk mögött hagyhatnánk a zimankót? A Wizz Tours olyan utazási célpontok közül válogatott, ahol örök nyár várja a látogatókat.

A napsütés nem csak a növényeknek kell, hanem az embereknek is: segít a boldogsághormon, az endorfin termelésében, és segít a szervezetnek D vitaminhoz jutni. Szerencsére napsütésben nincs hiány a marokkói Agadirban, hiszen az év 365 napjából 300 a napos, az átlaghőmérséklet januárban és februárban is 20 fok feletti. Azonban nem csak az időjárás az, ami vonzóvá teheti ezt a különleges várost. A kilométereken át húzódó kristálytiszta, homokos strand, a tengerparti sétányon lévő rengeteg hangulatos étterem és bár, a csípős-édes marokkói konyha mind-mind okot adhatnak egy látogatásra. A WIZZ nemrég indított új járatot Agadirba Budapestről, és az útvonal máris óriási népszerűségnek örvend.

De nem kell egy másik kontinensre utazni, ha napsütéses tengerpartot keresünk és kellemes melegre vágyunk: egész Európában Cipruson a legmelegebb a tél. A repülővel mindössze pár óra alatt a gyönyörű ciprusi városba, Larnakába juthatunk, ahol gyönyörködhetünk a ragyogó kék színű tengerben, megcsodálhatjuk több különböző kultúra emlékeit, az ógörög romokat, a bizánci és ottomán építészet csodáit, vagy meglátogathatjuk a sós tavat a város mellett, ahol télen rózsaszínű flamingók vernek tanyát. A Wizz Toursnál mindehhez több mint 250 szállás közül választhatunk igényeink szerint.

Málta a másik mediterrán ékszerdoboz, ahova hetente háromszor indulnak WIZZ járatok a tél folyamán is. Az apró szigetország rengeteg látnivalót kínál: bár a leghíresebb sziklaképződmény, az Azúr Ablak idén a tengerbe omlott, bőven maradt megcsodálni való a tengerparton és a városokban is. Felfedezhetjük a gyönyörű történelmi Mdinát, a “Csendes várost” vagy a modernebb Vallettát. A téli időjárás itt is kellemesen meleg és városnézéshez tökéletes, tehát a vastag télikabátot nyugodtan otthon hagyhatjuk.

A Kanári-szigeteket nem is kell bemutatni, mert mindenki jól tudja, hogy ha egy kis hangulatjavító napsütésre van szüksége, a ragyogóan napos szigetvilág a legjobb úti cél. A Wizz Toursszal az idei téli szezonban Tenerifére, Fuerteventurára és Lanzarotére is eljuthatunk és több mint 1000 szálláshely közül válogathatunk. A téli évszakban különleges látnivaló is várja az utazókat Tenerifén: február 24-től 28-áig tart Európa legnagyobb karneválja, a Santa Cruz karnevál, amikor egész éjszaka utcai koncerteken lehet táncolni a jelmezbe öltözött helyiekkel. A szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Fuerteventurán találhatóak sokak szerint egész Európa legszebb strandjai. A sziget a csodálatos színekben pompázó hegyeiről is ismert, és mindenképp egy különleges utazási célpont szingliknek, pároknak és családoknak egyaránt.

Nem lenne teljes a lista, ha nem említenénk meg a luxus sivatagi fővárosát, Dubajt. A városban egész évben tart a nyári hőség, bár a téli évszakban kicsit kellemesebb, hiszen csak ritkán csúszik 40 fok fölé a hőmérséklet. Itt található a világ egyik legnagyobb vízi parkja, a Palm Jumeirah (Dzsumeira Pálma) mesterséges szigeten működő Aquaventure Water Park, ahol akár cápákkal is úszhatnak a bátor utazók. A turistaparadicsomban egy fedett, havas sípályát is találunk, hiszen az örök nyár földjén a tél a különlegesség.

Nem igaz tehát, hogy kedvetlenül kell végigvacognunk a következő hónapokat, hiszen akár egy pár óra alatt eljuthatunk a téli hidegből a nyári melegbe és napsütésbe. Egy téli nyaralás kiváló ajándék lehet a családnak, hiszen ki ne örülne, ha egy felejthetetlen élményt kapna karácsonyra? És ki tudja, lehet, hogy egy hét lubickolás után már hiányozni is fog az itthoni tél! A Wizz Tours karácsonyi akcióval igyekszik meghozni a kedvet ahhoz, hogy idén meleg napsütést ajándékozzunk szeretteinknek. Minden december 24-ig megtett, december 17 és január 31 között induló legalább 3 éjszakás repülőjegy+hotel foglalás végösszegéből 40 euró kedvezmény jár a XMAS40 promóciós kód használata esetén.

https://wizztours.com/en-gb

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: