2017. december 16., szombat

Így tévézik a világ: 21 tény, amiről eddig nem tudott




.

A téli, borús napok közeledtével hajlamosabbak vagyunk szabadidőnket a kanapén tölteni egy puha takaró, egy bögre forró ital és a kedvenc vagy a „régóta rajta van a listámon” típusú filmek társaságában tölteni. Családi vagy baráti körben szörfölgetve a csatornák között, ritkán jut eszünkbe, milyen sok embert köt össze a világon a televíziózás.


A Samsung friss kutatásában  arra volt kíváncsi, milyen szokások vagy érdekességek jellemzik a világ különböző pontjain élő tévénézőket.

  1. A Samsung felmérése szerint a britek komolyabb emberek, mint hinnénk. Nem a valóságshowkért és a szappanoperákért, hanem a dokumentumfilmekért rajonganak a legjobban, 41%-uk ezt jelölte meg kedvenc televíziós műfajaként.

  1. Éppen ezért annyira talán nem is meglepő, hogy 2017-ben a legnézettebb brit tévéműsor a David Attenborough nevével fémjelzett A kék bolygó 2. volt, amit 14,1 millióan láttak.

  1. Ezzel szemben Ausztráliában idén a sportesemények ültették a legtöbb nézőt a képernyők elé. Az ország ikonikus „State of the Origin” rögbi ligájában játszó Queensland és New South Wales csapatainak összecsapására összesen 4,1 millióan voltak kíváncsiak.

  1. Kínában egy egészen egyedi műfaj, a „rap reality” hódít. A „Rap of China” hip-hop tehetségkutató show-t eddig több mint 2,5 milliárd néző látta online.

  1. Az egyhuzamban való tévénézés világrekordja 94 óra, amelyet 2016-ban állítottak fel New Yorkban.

  1. Mi, magyarok is rengeteg időt töltünk tévénézéssel, átlagosan naponta 4 óra 26 percet.

  1. A világ első televíziós reklámját 1941. július 1-jén adták le az Egyesült Államokban egy baseball-meccs szünetében. Mindössze 20 másodperces volt és 9 dollárba került

  1. Az Egyesült Államokban élnek a legjobban fizetett televíziós sztárok. A Forbes összeállítása szerint Dr. Phil, azaz Phil McGraw, a róla elnevezett talk show házigazdája, több 79 millió dollárt kapott a munkájáért 2017-ben. Ezzel ő a világ legjobban fizetett tévébemondója, megelőzve például a 77 millió dollárt kereső Ellen DeGeneres-t is.

  1. A legjobban fizetett televíziós színész Sofia Vergara, ebben az évben 41,5 millió dolláros gázsi járt neki.

  1. Ehhez képest Kim Kardashian hiába a világ legtöbbet bezsebelő valóságshow-szereplője, aki sikeresen építgeti üzletbirodalmát, „mindössze” 51 millió dolláros vagyon felett rendelkezik.

  1. Ugyanakkor nem csak a sztárok költségesek. Minden idők legdrágább televíziós produkciója a Netflix által készített, II. Erzsébet angol királynőről szóló A korona című sorozat, amely 130 millió dollárba került.

  1. Valószínűleg kevesen tennék rá voksukat, de minden idők legnézettebb televíziós sorozatrésze a koreai háború idején játszódó, 1983-ban sugárzott M*A*S*H sorozat záróepizódja, melyet 50,15 millióan láttak, megelőzve ezzel a Dallast is.

  1. A Samsung kutatásából kiderül, a fejlődő technológiának, valamint a kedvünk szerint elérhető sorozatoknak és filmeknek köszönhetően többet tévézünk, mint valaha. Minden ötödik válaszadó állítja, ötször annyi időt tölt televízió előtt, mint öt éve.

  1. Ehhez hozzájárul a sorozatnézés reneszánsza is. A legjobban egyhuzamban, „binge watching”, azaz „filmdarálás” vagy „filmhabzsolás” formájában a Game of Thrones epizódjait szeretjük nézni.

  1. A Game of Thrones új részeit ráadásul minden más sorozatnál nagyobb várakozás övezi.

  1. Mivel a legtöbb családban komoly harcok dúlnak a távirányítóért, sokan inkább vesznek még egy tévét. A briteknél ezért 15 millió háztartásban több mint két televíziókészülék is található.

  1. Ráadásul a méret is számít! A Samsung kutatásából kiderült, hogy 2016-ban világszerte a 40 colos készülékek minősültek átlagosnak.

  1. Ez a szám azonban minden bizonnyal növekedni fog a jövőben, hiszen a 2016-ban eladott készülékek 25%-a már 50 colos képátmérővel rendelkezett.

  1. A legtöbben viszont ennél még nagyobb képernyőről álmodnak, a felmérés szerint az emberek 90%-a valójában legalább 60 colos képernyőt szeretne.

  1. Átlagosan több mint 8 évet töltünk életünk során tévézéssel, így valóban nem mindegy, milyen készüléket nézünk. Ezért hosszú távon ideális választás lehet a Samsung QLED TV, ami minden tévézéssel kapcsolatos igényt kielégít; a valósághű színeket és kifinomult, részletgazdag képeket elegáns dizájnnal ötvözve biztosítja.

  1. A fejlődés pedig nem áll meg, az eddig megvett tévékészülékek számát százmilliókban mérhetjük: csak a Samsung például már több mint 427 millió televíziókészüléket adott el világszerte.

Megoszlanak a vélemények a televíziózás jövőjét illetően, de talán a fentiekből is láthatjuk, ez a fajta szórakozási forma a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.
Éppen ezért tanácsos megfontolni, milyen készüléket választunk, legyen szó akár az esti híradóról, akár a maratoni filmezésekről, baráti összejövetelekről. A Samsung 2017-es QLED sorozata maximálisan megfelel minden, a tökéletes televíziózással kapcsolatos igény kielégítésére. A Quantum dot technológiának köszönhetően garantált a precíz színhűség, 100%-os színgazdagság, így nyújt tökéletes képminőséget. Az egyedi megoldásoknak köszönhetően, a sorozat kézreálló és személyre szabott kezelőfelületet biztosít mindenki számára, valamint a lenyűgöző dizájnnak köszönhetően a lakás díszeként is funkcionál.

http://www.samsung.com/hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: