2017. június 17., szombat

Teljen varázslatosan a nyári szünet -- unalomnak nincs helye nyáron




A gyerekek nagy örömére elkezdődött a nagybetűs VAKÁCIÓ. Ilyenkor megkezdődik a közel 2,5 hónapnyi pihenés és móka. Szülőknek nehéz feladat, hogy hasznos programokkal és elfoglaltságokkal töltsék meg a szünidőt. A közös nyaralás, táborok és nagyszülők mellett érdemes új hobbit keresni a gyerkőcöknek. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok a bűvészkedést javasolja, ami a szórakozás mellett több készséget is fejleszt.



A nyári szünetben könnyű elfoglaltság sok gyerek számára, hogy a tévé és a számítógép előtt töltik a mindennapokat. A színvonalas időtöltés többről szól, mint a képernyő nézéséről. Célszerű egy olyan elfoglaltságot keresni a gyermekek számára, ami a szórakozás mellett a készségeket is fejleszti. Sokan nem is gondolnák, hogy a bűvészkedés is pont ilyen elfoglaltság. A bűvészmutatványok elsajátítása közben fejlődik a gyermek kreativitása, koncentrációs és koordinációs képessége, önfegyelme és finommotorikus mozgása. A trükkök előadása a kommunikációs és kifejező készséget, továbbá a szókincset is fejleszti, mivel a beszéd kiemelkedő szerepet tölt be a bűvészkedésnél. Új környezetbe való beilleszkedésnél, kapcsolatépítésnél is hasznos lehet egy jól begyakorolt varázstrükk, ami felkelti a többiek figyelmét, és elindítja a beszélgetést. A bűvésztrükkök bemutatása után járó dicséretek pedig növelik a gyermek önbizalmát és segít a lámpaláz leküzdésében is - ez felelésnél vagy iskolai szerepléseknél is nagy segítség lehet.
„Számomra a bűvészkedés egy teljesen új világot nyitott meg. Ma már nem látszik rajtam, de kiskoromban zárkózott és gátlásos gyermek voltam. A trükkök gyakorlásával és előadásával szépen lassan leküzdöttem gátlásaimat.  Ami még hatalmas pozitívum ebben a műfajban, hogy folyamatosan lehet fejlődni és új trükköket kitalálni, eltérő eszközökkel a kártyától a telefonig. Iszonyatosan szerencsés vagyok, hogy a gyermekkori hobbim mára a munkám lett, de ezt a rengeteg gyakorlásnak és kitartásnak köszönhetem. A szülőket is arra tudom csak bíztatni, hogy támogassák gyermekük hobbiját, ki tudja, hogy milyen szintre fogja azt emelni, én is közgazdásznak készültem, végül világbajnok bűvész lettem" - nyilatkozta a téma kapcsán Hajnóczy Soma kétszeres világbajnok, aki mára az online interaktív trükkökig emelte a bűvésztrükkjeit.
A bűvészkedést el lehet kezdeni akár egy bűvészdoboz segítségével, vagy YouTube-on trükköket bemutató videókkal - ilyen oktató videója Somának is több megtalálható a videó csatornáján. De idén nyáron országszerte rengeteg bűvésztábort is szerveznek, amit kiváló bűvészek tartanak, így garantált a gyermekek számára a szórakozás.
Varázslatos élményekben gazdag nyarat kívánunk!
 

Nincsenek megjegyzések: