2017. június 22., csütörtök

Júliusban ismét elstartol a Villányi Rozé Fesztivál




Az illatos rozé borokkal és szódaháborúval is készül a legrozébb hazai esemény. A legfrissebb rozé borok mellé különleges gasztronómiai élmények, karneváli hangulat, nagyszínpadi koncertek, borbarangolás, karibi hangulat és latin fiesta, retro disco és minden idők legrózsaszínűbb jelmezes futóversenye, a RozéMaraton ismét várja a villányi Rozé Fesztivál vendégeit.

Július 14-én és 15-én közel 30 borászat és többszáz közreműködő részvételével immár hetedik alkalommal rendezi meg Villány Város Önkormányzata nemzetközi hírű ingyenes fesztiválját, a Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a bor városába érkező sokezer vendégnek.

A fesztivál központi helyszíne ezúttal is a 2012-ben épült, közel 12 ezer főt befogadni tudó Villányi Rendezvénytér és Fogadóépület, ahol a minőségi koncerteken kívül a látványos RozéMaraton a fesztivál egyik kiemelt eseménye.

A péntek délután kezdődő két napos fesztivál esti nagyszínpadi produkciói 19 órakor a Pixelplants zenekar koncertjével indulnak, majd 21 órától Puskás Peti zenekara, a The Biebers ígér galaktikus zenei élményt. Az esti program az Intermezzo Latin Club vérpezsdítő latin fiestájával zárul. Szombaton a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó hegyére várják a szervezők az érdeklődőket, akik egy különleges borbarangoláson vehetnek részt. Kora délután, 16.30 órakor a RozéMaraton futói zenés felvonulás kíséretében rajtolnak majd el a Rendezvénytérről. A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny versenyzőinek 3 km-es távon kell rátermettségüket bizonyítani, hiszen a részvevők - felnőttek, gyerekek és a csapatban indulók egyaránt - rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A verseny zsűrije nem csak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli. A leggyorsabbak és a legötletesebb rózsaszín jelmezek viselői értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Az első befutók Gere Tamás és Zsolt Diófa Panziójában vendég-éjszakákat, a Bock Pincészetben és Gere Attila Pincészetében borkóstolón történő részvételt nyerhetnek a sok palack rozébor mellé, a „Legrozébb jelmezes" győztest pedig a balatonföldvári Hotel Három Hattyú kényezteti majd értékes különdíjával. A díjak átadását követően pedig a futók és a közönség is részese lehet a „nagy villányi szódaháborúnak"!

A szombat este 20 órától a slágerlistás Dallos Bogi debütál a villányi közönség előtt, 22 órától pedig a hazai fesztiválok egyik nagy kedvence, az Anna and the Barbies várja majd a rajongókat.

Nevezés a RozéMaratonra, online: július 14. 10.00 óráig http://www.villanyiborfesztival.hu/roze/rozemaraton
A helyszínen: július 15-én a Villányi Rendezvénytéren, a RozéMaraton regisztrációs

A 2016. évi Rozé Fesztivál video-összefoglalója:
https://www.facebook.com/rozefesztival/videos/861856430624374

2017. július 14-15.
Rozé Fesztivál
Villány

http://www.villanyiborfesztival.hu
https://www.facebook.com/rozefesztival

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: