2014. május 30., péntek

XI. Napfényes Fesztivál - Petőfi Csarnok




Családi nap a testi-lelki-szellemi egészségről -- 2014. június 1. vasárnap


A városligeti Petőfi Csarnok – amely immár tizenegyedszer ad otthont a Napfényes Fesztiválnak – az idén alaposan átépített belső terekkel várja a testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb hazai rendezvényének látogatóit.

A Fesztivál alapstruktúráját minden évben a nagyteremben hallható előadások (Müller Péter, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Bóna László, Paksi Zoltán és Váradi Tibor)és neves művészek fellépései adják. Sztárvendégekben az idén sem lesz hiány: Illényi Katica, Szulák Andrea fellépése mellett hallgathatjuk Kövi Szabolcs zenéjét, a Strokes ütőegyüttes produkcióját, ámulhatunk Holcz Gábor bűvészshow-ján, a záró koncert pedig egy zenei különlegesség, Tolcsvay László Magyar Miséje lesz – Sasvári Sándorral, Sáfár Mónikával és a Rotunda énekegyüttessel.
A megújult, kibővült belső tér nyújtotta lehetőségeket kihasználva az idén már három helyszínen lesznek csoportos műhelyfoglalkozások, így 24 téma közül választhatnak az érdeklődők. Ezek a gyakorlatias workshopok az életünk fontos területeire – párkapcsolat, konfliktuskezelés, önismeret, gyermekbetegségek, tanulási nehézségek, szépségápolás, táplálkozás és annak zavarai, szenvedélybetegségek, allergia stb. – fókuszálnak.
A természet- és alternatív gyógyászati konzultációk és bemutató kezelések a testi-lelki problémák valódi okainak feltárásában és az egészség helyreállításában nyújtanak segítséget. A gyógyulni, az egészségüket megőrizni vágyók a Fesztiválon ingyenesen kipróbálhatják a szelíd gyógymódokat: többek között az önismereti asztrológia, a kineziológia, a nehézfém-kivezetés, a méregtelenítés, a homeopátia, az íriszdiagnosztika, a rajzelemzés, a grafológia, a Bach-virágterápia, a Voll-diagnosztika, a Hauschka-kozmetika, a biológiai fogászat, a különféle masszázstechnikák, a gerinctorna, a művészet- és kranioszakrális terápia módszereit – a felsorolás korántsem teljes. A nagy érdeklődés miatt ezekre a személyes konzultációkra a rendezvény napján a helyszínen előzetesen jelentkezni kell.
A szabadtéren a játékos felnőtt önismereti utca, a meseösvény, a játszóházak, a kézműves és képzőművészeti foglalkozások mellett a Hagyományok Sátra, környezetvédelmi sátor, ökojátszótér, mutatványosok, akrobaták, bohócok várják a családdal érkezőket. A külső színpadon az idén felváltva lesznek programok kicsiknek és nagyoknak: a koncertek (Szalóki Ági és Dés András, Huzella Péter, Napfényes Kamarakórus, For You Acapella Group), a bábelőadások, a gyermekeknek szóló bűvész-show mellett a tehetségkutató versenyben ismertté vált Jammal különleges beatbox bemutatójára is sor kerül.
A Fesztivál szinte elképzelhetetlen lenne a reform-étterem és cukrászat finomságai nélkül. Az idei év újításaként ide, az éttermi részbe költözik a receptklub, ahol az érdeklődők látványos bemutatók keretében ismerkedhetnek az egészséges ételkészítés alapfogásaival.
A képzőművészeti alkotásokból, valamint a rajz- és plakátpályázat legjobb munkáiból rendezett kiállítás mellett a Fesztivál témájához kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínáló vásár forgataga színesíti a programok palettáját.
A XI. Napfényes Fesztivál kedvező árú belépőin felül egyik programért sem kell külön fizetni! A részletes programért, az előadókat és fellépőket bemutató cikkekért, a „Nyerje meg a belépőjét” játékért érdemes felkeresni a www.napfenyesfesztival.hu honlapot, illetve a Fesztivál Facebook oldalát a facebook.com/napfenyesfesztival címen.


Nincsenek megjegyzések: