2011. április 4., hétfő

Versmaraton a Magyar Rádió Márványtermében



Nyolcvan hazai és határainkon túl élő magyar költő olvassa fel az Év verse 2011 antológiában publikált verseit a Magyar Rádió, a Magyar Napló és az Írószövetség közös rendezvényén.

Az antológiában szereplő költők idén lépnek először együttesen a nyilvánosság elé a Magyar Rádió Márványtermének pódiumán, április 8-án délelőtt tíztől este tízig. A korelnök a nyolcvanöt éves Vasadi Péter, a „benjámin” a mindössze huszonegy esztendős Lázár Bencze András. Mostani közös fellépésük a magyar költészet életerejét és folyamatosságtudatát bizonyítja.

Az MR1-Kossuth Rádió a nap folyamán többször élőben kapcsolja az ünnepi esemény helyszínét. A Versmaratonon készülő többi hangfelvételt szerkesztett formában április 10-én és a Költészet napján, április 11-én hallgathatják majd meg az MR1-Kossuth Rádió hallgatói.

– Azért fontos számomra ez a Versmaraton, mert a versek örök értéket képviselnek, és mindenki volt életében legalább egyszer költő. Biztos vagyok benne, ha valaki végighallgatja akár élőben, akár a rádióban a verseket, újra megtalálja önmagában a poétát – mondta Pásztor Zoltán, az MR1-Kossuth Rádió tartalom innovációs menedzsere.

Csaknem egy évtizede jelenteti meg a Költészet napja alkalmából a Magyar Napló szerkesztősége Az év versei című antológiát, amely az elmúlt év irodalmi lapjainak szemlézése nyomán áll össze, bepillantást engedve a kortárs magyar irodalom kivételesen gazdag verstermésébe. A sorozat 2002 óta minden évben megjelenő köteteiben eddig több mint száz költő verse olvasható.

Kövessen minket a twitteren is: http://twitter.com/mr1hu

Forrás: MR1-Kossuth Rádió

Nincsenek megjegyzések: