2019. június 29., szombat

Színház Szerdák az óbudai Esernyősben




.

A Színház Szerdák szabadtéri sorozatában abszurd komédiával, kortárs magyar drámával és különleges filmoperával várja nézőit a III. kerületi Esernyős. A Fő téren található közösségi tér első alkalommal hirdetett színházi programot felújított belső udvarán. A klasszicista hangulatú, fákkal határolt, varázslatos esti fényekkel megvilágított környezetben különleges kamaraprodukciókkal találkozhat a közönség.


Július 3-án a Szőnyegbombázó című szlovák komédia kerül színre, magyarországi ősbemutatóként. Aki szereti Menzel vagy Hrabal világát, annak Táňa Kusá darabja is ismerős lesz, hiszen drámai világa ugyanazokból a kelet-közép európai tragikomikus, nevettető mozaikokból épül fel. Az előadás egy mennybéli hivatalról szól, amely angyalt küld a földre, hogy helyrehozza egy értelmiségi házaspár elkoptatott szerelmét. Suba László nézőbarát rendezésében az érzelemgazdag és komikus elemekkel átszőtt viszonyok életre keltéséről Sipos Vera, Ballér Bianka és Hajduk Károly gondoskodik.

C S O M A címen különleges színházi és zenei élménynek ígérkezik Szemző Tibor összművészeti oratóriumként aposztrofált előadása július 17-én.  A zarándok-tudós magyar vándorról, Kőrösi Csoma Sándorról készült produkció műfaja opera cinematique: a filmkockákon zajló történéseknek legalább akkora szerepe lesz benne, mint a hangoknak. A kettő szerves egységben lesz jelen azzal a céllal, hogy a közönség számára a zenei hangok, az előadó Takarmánybázis Zenei Laboratóriumának zenészei teremtsék meg a mögéjük vetített vizuális elemeket, így hozva létre a hegyeknek azt a különleges élményét, monumentalitását, mely a magyar vándor sorsát meghatározta.

A Színház Szerdák záróakkordjaként Háy János drámája kerül színre július 31-én, felvidéki színházi alkotók produkciójaként. A Halottember egy szűk, zárt közösségről, igazi különvilágról szól, amelyben egy magányos asszony sorsát követheti végig a közönség megpróbáltatások, vágyak és emlékek felidézése során Lévay Adina rendezésében, Varga Anikó egyszemélyes, átváltozásokkal teli előadásában. „Bár meglehetősen borús a történet – vallja a színésznő -, de olyan nyelvi leleményekkel dolgozik az író, hogy tulajdonképpen számomra is meglepő volt, milyen jól működik ebben a kietlenségben is a darab különleges humora.”

Színház Szerda időpontok és előadások:

07.03. 20:30 Táňa Kusá: Szőnyegbombázó
07.17. 21:00 Szemző tibor: C S O M A
07.31. 20.30 Háy János: A Halottember

Helyszín: Esernyős - 1033 Budapest, Fő tér 2.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: