2019. június 15., szombat

A Fővárosi Önkormányzat idén is megnyitotta a POP-UP parkot




.

Innovatív arculatváltáson esett át két éve a Városháza park, Budapest egyik legfrekventáltabb belvárosi köztere. Az idén harmadik alkalommal megépülő POP-UP parkban is a sport került előtérbe, hiszen október végéig több kihelyezett eszköz segítségével mozoghatunk a szabad levegőn éjjel-nappal.


A Budapest Főváros Önkormányzata támogatásában megvalósuló POP-UP park nem a hagyományos értelemben vett közterületi modernizáció, hanem egy, immár harmadik alkalommal visszatérő városfejlesztési kuriózum a város szívében. A park helyszíne lehet egy délelőtti megbeszélésnek vagy reggeli szabadtéri edzésnek is, így nem csak lemerült telefonunkat, de magunkat is feltölthetjük a pálmafák árnyékában.

A térátrendezés a nemzetközileg is elismert Hello Wood partnerségével történt, akik a korábbi munkáikhoz hasonlóan egyedülálló ötletekkel tervezték át a parkot. A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel karöltve kialakított színes „hullámvonal” mottójú installációjuk, mozgalmas felületekkel egészíti ki és új közösségi funkciókkal tölti fel a tér meglévő elemeit, a fák lombjait bővítő árnyékoló vitorlák pedig tovább növelik a hűsölésre alkalmas területeket. A park egyik különlegessége egy magyar startup, a Platio által fejlesztett speciális járható napelem, amelynek segítségével az itt pihenők 100% helyben termelt zöld energiával tölthetik fel mobiltelefonjaikat és laptopjaikat.

Az idei évben, utalva a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozatra a fókusz a sportoláson, a szabad levegőn való mozgáson van, erre igyekeztek felhívni a figyelmet a szervezők a különböző sporteszközök telepítésével. A szezonális újratervezésben az aktív kikapcsolódásra vágyók igényeit kielégítő teqball és ping-pong asztal idén is helyet kapott. A HardBodyHang jóvoltából kihelyezett street workout eszköz egy olyan tornapálya, melyet amatőr és profi sportolók egyaránt tudnak használni. A saját testsúlyos edzés reneszánszát élő mozgásforma, melynek népszerűsége az egyszerűségében rejlik. A városi környezet számára tervezett kondi-pálya bárki számára elérhetővé teszi az edzést vagy nyújtást. A közösségi sport és az együttmozgás, valamint az ingyenes sportolási lehetőség a város szívében igazi kuriózum a budapesti nyárban. A testmozgáson kívül az agyunkat is tornáztathatjuk a parkban, hiszen az építők idén is több sakktáblát helyeztek ki.
A projekt további együttműködő partnerei: OÁZIS KERTÉSZET, VE GROUP, TEQBALL, FŐKERT NONPROFIT ZRT.


A POP-Up parkban 2019. június 15-én rendezik meg a VII. Street Workout Világbajnokság Selejtezőt, amelyen több mint 30 hazai versenyző méri össze tudását, hogy aztán a férfi és női kategória győztesei részt vehessenek a moszkvai világbajnokságon július 27-én.

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg a Street Workout Világbajnokság Selejtezőt a Budapest Sportfőváros 2019 program, a Szabadtéri Testnevelési Sportegyesület és a HardBodyHang szervezésében, amelynek tétje a moszkvai világbajnokságra való kijutás. Az összesen 20 férfi és 10 női versenyző 2x3 perces, zenés koreográfiában méri össze tudását. A profik mellett idén is készülünk amatőr versenyekkel, és ösztönözzük a sportág elsajátítását, az utánpótlást!

A zsűriben olyan street workout ikonok lesznek, mint Szarka Ákos, profi sportoló / edző, aki számos nemzetközi és hazai helyezést tudhat magáénak a sportágban. Vicei Tamás, profi sportoló, szintén az aktív versenysportból érkezik, és óriási rugója a kelet-magyarországi régiónak, a Nyír1Flow csapat alapítója- és tagjaként. Minden évben igyekszünk a “szűk” sportágon kívül is behozni valakit, idén Bardóczy Ilka képviseli a nőket; Ilka eredetileg tájépítészként indult, majd a sport mellett kötött ki, aktív artista, légtornász, kétszeres világ- és Európa-bajnok rúdsportoló is.

Az esemény linkje: https://bit.ly/2I1jTUI

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: