2018. szeptember 6., csütörtök

Titkos vacsora legendás festmények között




.

A 2018-as Le Diner en Blanc Budapest felejthetetlen élményekkel ajándékozta meg résztvevőit. Az eső sem moshatta el a hófehérben pompázó Le Diner en Blanc vacsorát. A felejthetetlen titkos vacsora helyszínét, a Budavári Palota Savoyai teraszát alig pár perccel a kezdés előtt hirdették ki. Ott indult az este a hagyományoknak megfelelően szalvétalobogtatással.


A több mint 600 vendég épphogy elfoglalta helyét, amikor lecsapott a vihar, azonban a szervezők az időjárás viszontagságaira is felkészültek, és a résztvevők a Magyar Nemzeti Galéria termeit vehették birtokba. Így az elegancia és a szépség jegyében, a magyar művészettörténet leghíresebb festményei között telt az este további része.

A Le Diner en Blanc vendégei Budapest páratlan szépségű pontján, a Budavári Palota Savoyai teraszán gyűltek össze, ahova minden résztvevő magával hozta a saját maga készítette ételeit, illetve asztalát, székét és terítékét. Még a hirtelen érkező vihar sem veszélyeztette a hófehér eseményt, a lezúduló eső elől a résztvevők a Magyar Nemzeti Galéria ikonikus termeibe vonultak a vacsora elengedhetetlen kellékeivel és a pompás fogásokkal. Az ételek elfogyasztása után pedig elindult a tánc a magyar művészettörténet leghíresebb festményei között.

„A különleges hangulatú esemény mindenki számára nyitott volt, aki előzetesen regisztrált” – árulta az esemény egyik főszervezője, házigazdája Hlatky-Schlichter Hubert, az ismert gasztrovállalkozó. „Szombat este a legkülönbözőbb stílusú és korú emberek öltöztek fehérbe, köztük az üzleti, művészeti és kulturális élet jeles képviselői. Mivel a Fehér Vacsora szigorú szabályai szerint, a világ minden pontján ez egy kültéri rendezvény, így különleges kihívás volt számunkra, hogy a szélsőséges időjárásra is felkészülve végül a Magyar Nemzeti Galériában fogyasztották el a vendégek a főfogást.  Büszkén néztünk végig a több mint 600 résztvevőn, akik minden bizonnyal életük egyik meghatározó vacsoraélményét élhették át a kincset érő festmények között.”

Június 3-án ünnepelte 30. évfordulóját a Le Diner en Blanc.
Az eseményt rekordszámú, mintegy 17 000 vendég ünnepelte a párizsi Invalidusok Házánál. Az 1988-ban, François Pasquier és néhány barátja által indított ötlet mára hat kontinensen ünnepelt világszenzációvá nőtte ki magát. A Le Diner en Blanc estekre évente több mint 130 000 ember látogat el világszerte. Ugyan a technológia változott az évek során, az esemény alapvető értékei megmaradtak: a vendégek továbbra is titkos helyszínen gyűlnek össze, hogy városuk egyik legszebb részén fogyaszthassák el ínyenc ételeiket, barátok társaságában. A 2012-ben alapított, montreali székhelyű Le Diner en Blanc International felelős az elegáns piknik szervezéséért 30 ország 80 városában. Minden eseményt egy három főből álló lelkes szervező-csapat vezet, akik már beleszerettek az elképzelésbe és szeretnék elhozni a városukba az elegáns rendezvényt. Magyarországon Hlatky-Schlichter Hubert (Fehérvacsora Kft.), Duca Andrea (HD Group Kommunikációs Ügynökség) és Vass-Bryan Viktória (M15 Restaurant) segítik a rendezvény folyamatait.

Számos híresség is részt vett a vacsorán barátai körében. A Le Diner en Blanc Budapest vendége volt többek között Mádai Vivien, Dukai Regina, Wossala Rozina, Marton Adrienn, Dobó Ági, Debreczeni Zita, Fenyvesi Zoli, Aryee Claudia Dedei, egy asztalnál vacsorázott Győrfi Pál, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltánnal és a friss világbajnok Kárász Anna kajakozóval, a divatvilágból Tomcsányi Dóri, Cakó Kinga, Reményi Éva, Vecsei Zsófi és a modell Nagy Blanka is fehérben vacsoráztak.


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: