2018. szeptember 4., kedd

Évadnyitó az Örkény Színházban




Mácsai Pál igazgató – a színpadon mindig alázatos művész - először azt
fájlalta, hogy a POSZT-ra idén nem hívták meg a színházat, de élvezi a VII. kerület vezetői és lakossága támogatását. Így sikeres évadot tudnak maguk mögött. Ezután átadta munkatársainak, a társulat által választott szakembereknek a díjakat azoknak, akik legalább tizenöt éve segítik a zavartalan működést. Az elmúlt évadban 90 ezer jegyet értékesítettek, és 60 ezer látogatót fogadtak az előadásokon.

Vattamány Zsolt, VII. kerületi polgármester szintén az Örkény Színház bővülő teljesítményét értékelte, valamint felhívta a figyelmet a Király utca 11-re, ahol Rockmúzeum létesült Jimmy Hendricks emlékére. Mácsai Pál szeretné megszerezni az öt éve üresen álló Ericsson Stúdió házát, amit remekül tudna hasznosítani jövőbeli terveihez
A színház legújabb szolgáltatása az okostelefonról letölthető műsorfüzet az új bemutatókról, az Örkény Stúdió, a Nagyszínpad előadásairól és a legújabb helyszín, az ún. Örkény Kert produkcióiról. Utóbbira szeptember 8-án kerül sor a Madách-házak közötti területen. Itt viszont esőnapot nem tartanak, hiszen a színház nézőtere annyi embert nem tud befogadni, mint amennyire az ingyenes előadáson számítnak.
A színház újdonsága még az Örkény Pont, tulajdonképpen apró emléktárgyakat árusító bolt. A következő, 2018-19-es évad 2019. június 6-ig fog tartani.

Dobi Ildikó - EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: