2018. szeptember 7., péntek

Ciki a komolyzene?




.

A Filharmónia Magyarország idei Zeneszüret Fesztiváljának egyik programjaként 2018. szeptember 7-én, pénteken egy egész napos konferenciát szerveznek a pécsi Kodály Központban „Ciki a komolyzene?” címmel.


„A Filharmónia Magyarország egyik alapfeladata az ifjúsági hangversenyek szervezése, melyek a tanórán kívüli zenei nevelést segítik kamara- illetve zenekari előadásokkal. Már több, mint 70 éve visszük közel a zenét a tanulókhoz művelődési házakba, sportcsarnokokba, iskolai aulákba és kísérjük figyelemmel az igényeket, a változásokat, amely folytonos megújulásra készteti az előadások felépítését. Évről évre szembesülünk azzal a problémával, hogy egyre nehezebb megszólítani, lekötni a diákokat, és olyan összeállításokat kínálni, amelyek a különböző műfajok megismertetését, megszerettetését célozzák, mellette informatívak, sok zenei részt tartalmazó és magas színvonalú előadások. A probléma megoldására keressük a lehetőségeket a „Ciki a komolyzene?” című konferencián.”

A konferencia 9:30 órakor kezdődik, elsőként Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, majd Peller Mariann, a Virtuózok tehetségkutatójának megálmodója-szülőanyja mond köszöntőt. 10 órától általános iskolások részére szerveznek ifjúsági hangversenyt, melyen Lakner Tamás moderálása mellett közreműködik Balog József zongorán és Tandi Zsófia és Tandi Mátyás táncbemutatója színesíti az előadást. A negyed órás szünet után a középiskolások részére is készülnek előadással. Az újabb szünet után Szamosi Szabolcs, Dr. Lakner Tamás és Di Blasio Barbara előadását hallgathatják meg a résztvevők. A konferencia zárásaként kérdéseket tehetnek fel a közönség tagjai.

A programon kívül még rengeteg érdekességgel, izgalmas programokkal: hangversenyekkel, flashmobokkal, kiállításokkal, filmklubbal, ifjúsági műsorokkal, családi nappal, váratlan és különleges helyszíneken megszólaló zenekarokkal várják az érdeklődőket a nyolcadik Zeneszüret Fesztiválon Pécsett, szeptember 6. és 9. között.

 

Nincsenek megjegyzések: