2018. szeptember 21., péntek

Októberben ismét itt a Villányi Vörösbor Fesztivál
.

A Villányi Vörösbor Fesztivál ebben az évben átlépte a harmadik X-et! A 31. fesztivál nem csak évei, de programjai számában is gyarapodott, és az immár 4 napos, több tízezer látogatót vonzó rendezvény a bor- és gasztro-kultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye.


A villányi és Villány környéki borászatok a legjobb vörösboraikkal már csütörtök estére az impozáns Rendezvénytérre települnek, ahol a hazai fesztiválszínpadok egyik nagy kedvence, a Punnany Massif koncertje indítja az idei vörösbor-ünnepet. A zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert muzsikáját. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hiphop.

Pénteken jön a REDy és a Franc, azaz a villányi borvidék két közösségi márkájának első nagyszabású bemutatkozása. A már ismert top-termék, a Villányi Franc mellett az idén kiállítás, kerekasztal-beszélgetés és természetesen borkóstolás főszereplője is lesz a könnyed és mosolygós bulibor, a Villányi REDy. Péntek este a nagyszínpadra egy fiatal ikon, a Lóci játszik zenekar, majd a ’80-as évek egyik rock-szupersztárja, a Karthago érkezik. 

A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött… 2017-ben megnyerték a Fonogram „Év Felfedezettje” címet és a Szigetes fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is benne voltak a legjobb 8 között. Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre, garantáltan rajongóvá válik. https://www.youtube.com/watch?v=ucaDb4878g4
A Karthago megalakulását követően egy év alatt a '80-as évek egyik legnépszerűbb hazai rockegyüttese lett. Amerikai típusú west coast zenéjük kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll. A Szigeti Ferenc alapította zenekar sikere azóta is töretlen, izgalmas, dinamikus, különlegesen látványos koncertjeikkel, a klubok kedvencei.

Szombaton szervezett pincelátogatások, borkóstolók, traktoros ördögárok túra, fúvószene és kóruskoncert, térzenék és táncházak sokasága várja városszerte a közönséget. A villányi Pincesortól az idén is 14 órakor elindul az ország leglátványosabb és legvidámabb szüreti felvonulása, amit nem szabad kihagyni, ahogy az esti Hooligans vagy Szabó Balázs Bandája koncertjeit, majd a hajnalig tartó szüreti bált sem. A magyar népzenét a könnyűzene különböző műfajaival, és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája eddig három nagy sikerű lemezt jelentetett meg. A zenekar állandó vendége a hazai fesztiváloknak, az elmúlt években számos teltházas koncertet adtak Magyarországon és külföldön egyaránt. A Hooligans első albuma 1997-ben jelent meg Nem hall, nem lát, nem beszél címmel. Azóta több nagysikerű albumot adtak ki és számos slágerlistás daluk született.

A bátrabbak vasárnap 10 órától traktorra pattanhatnak és egy különleges borvidékjáró túrán vehetnek részt. A részvétel regisztrációhoz kötött: www.villanyiborfesztival.hu/regisztracio  A Rendezvénytér a gyerekeket várja Gulyás László vándormuzsikus előadásával.

Jegyinformációk:
Napijegy csütörtök (Punnany Massif koncertjegy): 2.500 Ft
Napijegy péntek: 1.500 Ft
Napijegy szombat: 2000 Ft
2 napos fesztiváljegy (péntek, szombat): 3.000 Ft, amelyhez ajándék jár.
Vasárnap a belépés ingyenes! A belépés 14 éves kor alatt ingyenes!
A 2 napos fesztiváljegy nem tartalmazza a csütörtöki napijegyet! A Punnany Massif koncertre a belépő külön váltható meg. Elővétel: https://www.jegymester.hu

Pécsről és Mohácsról fesztiválbuszok, Pécs és Villány között pedig fesztiválvonat közlekedik.

2018. október 4-7.
31. Villányi Vörösbor Fesztivál

 

Nincsenek megjegyzések: