2018. szeptember 19., szerda

Évadkezdés a Karinthy Színházban




.

A 37. évadban a nők játsszák a főszerepet a budai kőszínházban. Az első bemutatón Balázs Andrea Psota Irén legendás szerepében, a Margarida Asszonyban mutatkozik be szeptemberben, a monodrámát Böhm György rendezi.


Roberto Athayde: Margarida Asszony
élettan 2 órában
Fordította: Szántó Judit
Margarida asszony, az új tanárnő. Biológia órát tart, de tömény élettan, amit kapunk.
Margarida asszony: szétszórt, riadt, erőszakos, perverz, akarnok, szeretetre éhes, komplexusokkal teli, szerencsétlen nő. A „biológia” órának a nézők is részesei, hiszen ők a diákok. Kegyetlenül pontos, mégis groteszk a tükör, amiben látnunk kell önmagunkat: Margaridát.
A zseniálisan megírt, humorral teli groteszk dráma egy boldogtalan asszony vergődése a minket körülvevő, egyre őrültebb világban.
A Karinthy Színház előadásának meghatározója a színésznő, Balázs Andrea.

Margarída asszony: Balázs Andrea
Közreműködik továbbá: Varsányi Szabolcs, Vincze Márton
Díszlet: Michac Gábor, Jelmez: Kemenesi Tünde
Zene: Nyitrai László, Hang: Voronko Miklós
Produkciós vezető: Ridzi Gábor
Művészeti vezető: Karinthy Márton
Rendező: Böhm György
Az előadás16 éven aluliaknak NEM ajánlott!

A Karinthy Színház nézői idén is voksolhattak kedvenceikre. A 36. évad legkiemelkedőbb színésznője a nagy népszerűségnek örvendő kiváló művésznő, Balázs Andrea lett, akit a Tortúra, A Mi Kis Városunk, Az Ördög, Nyitott Ablak és a Szent Péter Esernyője c. darabokban láthatott idén a közönség, és most a Margarida Asszony címszerepében kezdte a 37. évadot.

A napokban a Karinthy Színház igazgatója, Karinthy Márton, Oscar Wilde klasszikusát rendezi, a Bunbury, avagy Szilárdnak kell lenni premierjére is heteken belül sor kerül, olyan színészekkel, akik még soha nem játszottak a Karinthyban: Telekes Péter, Makranczi Zalán és prózai szerepben Oszwald Marika.
Az évad harmadik bemutatója A Baba című ősbemutató, a horvát Miro Gavran nagy sikere, melyet jelenleg is több helyen játszanak New Yorkban. A kétszemélyes darabban Földes Eszter és Szabó P. Szilveszter látható, aki egyben a darab rendezője is, a Budapesti Operettszínházzal közös koprodukcióban.
A 37. évad utolsó bemutatója egy finn darab, a Káosz, Horgas Ádám rendezésében. A Káosz három színésznő jutalomjátéka lesz: Botos Éva, Szávai Viktória és Bozó Andrea.
Az évad során egy gyerekdarabot is műsorra tűznek, az Alíz Csodaországban a HöKöm Projekt bemutatója lesz.


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: