2018. február 28., szerda

Márton partjelző fázik
.

A Pinceszínház március 2-án pénteken este mutatja be Hamvai Kornél: Márton partjelző fázik című darabját Kiss Csaba rendezésében. Szó esik nőkről, lepkékről, focimeccsekről, temetésről és Montreálról, de legfőképp Denise-ről, aki „kegyetlen egy asszony volt". Hol rontotta el az életét, miközben mindent jól csinált? ...Ezeken a kérdéseken töpreng nap mint nap a kocsmában Márton partjelző.


Márton és Miholka, két hetvenes figura a régi világból, évtizedek óta - kisfröccsök kíséretében - a kocsmapultot támasztja, és beszélget. Kettejük mulatságos, szeretetteljes civódása, egymás szembesítése saját életük valóságával, a világgal. Márton „itt van a vállamon az egész 20. század” életérzésével gondol vissza hosszú életére, hogy „vajon hol rontotta el,”? Hiszen ő mindent jól csinál!
Ugratják egymást nap, mint nap, míg egy különösen induló reggelen feltűnik az ivóban Márton régi osztálytársa, a gazdag, amerikás zsidó Gejzlinger (egyeseknek Gerendás). És kiderül, hogy … de ezt majd az előadás meséli el.

Hamvai Kornél:
Márton partjelző fázik
kocsmaemlékezés egy részben

Márton partjelző (78): Tóth Zoltán
Miholka (70): Kaszás Gergő                        
Denise (30 és 40 között): Juhász Réka
Gejzlinger (78): Kocsó Gábor
Díszlet- és jelmeztervező: Szakács Ferenc, Dramaturg: Dobák Lívia
Rendező: Kiss Csaba

Bemutató: 2018. március 2. péntek 19.00
további előadások:
  1. március 9. péntek 19.00
  2. március 23. péntek 19.00
Pinceszínház

http://pinceszinhaz.hu
 

Nincsenek megjegyzések: