2017. augusztus 1., kedd

Rendhagyó kiállítás a LUMAS Galériában az LG falra simítható tévéjével




Különleges kiállítás várja augusztus végéig a budapesti LUMAS Galéria látogatóit. A kiállítóhely nyári tárlatában a nemzetközi kortárs festő- és fotóművészet legfrissebb alkotásai mellett egy ipari dizájn műremek is helyet kapott.  



Türkizkék hullámok madártávlatból, divatfotók egy másik világból, a pezsdülő élet és a múlt század enyészetének találkozása kubai pillanatképeken - csak néhány magával ragadó alkotás a magyar és nemzetközi művészeket bemutató budapesti LUMAS Galéria nyári tárlatából, amely augusztus végéig várja a látogatókat.

A több mint 250 művészt képviselő nemzetközi LUMAS hálózat hazai galériájának nyári tárlatában olyan neves művészek munkái szerepelnek, mint a szürrealista fantáziákat álmodó Rosa Muñoz, a helikopterből fotózó Tommy Clarke, a divatot absztrakt dimenziókba terelő Lucia Giacani vagy a dolce vita érzést könnyed vitorlásjelentekben megfogalmazó magyar Nagy Boglárka.

A LUMAS nyári tárlatában most rendhagyó módon egy olyan alkotás is szerepel, amely egyszerre médiuma és tárgya a művészetnek. A szórakoztatóelektronikai termékeket gyártó dél-koreai cég, az LG júniusban itt mutatta be LG SIGNATURE OLED W7 televízióját, amely tökéletes arányaival, egyszerűségével és formabontó szépségével maga is műtárgyként illeszkedik a galéria impozáns kollekciójába. Az alig 4 milliméter vékony tévé pont úgy simul a galéria falára, mint a többi kép, és szinte semmiben nem emlékeztet egy hagyományos tévékészülékre. 

A W7 azonban nemcsak légies formájával és karcsúságával gyönyörködteti a szemet, hanem a képernyőjén feltáruló látvánnyal is - nem véletlen hát, hogy a LUMAS nyári kollekciójának legszebb alkotásait éppen rajta csodálhatja meg a látogató. AZ LG új OLED tévéjén minden, aminek feketének kell mutatkoznia, tökéletesen fekete, hogy mellette a legélethűbb színeket tárja elénk, egymilliárd árnyalatban.

65 colos, azaz 165 cm átmérőjű képernyőjén Werner Pawlok szivárványos havannai csendéletei és Roza Muñoz színes fantáziái gazdag, élethű tónusokban jelennek meg, Nagy Boglárka, Tommy Clarke és Lucia Giacani képeinek pedig élénk, de mértéktartó kontrasztokkal ad izgalmas dinamikát.

A nyári tárlatra több mint 40 művész 85 új munkája közül válogattak alkotásokat a kiállítás kurátorai, melyben fotók, festmények, montázsok és digitális technológiával készített művek limitált számú reprodukciói egyaránt megtalálhatók. A kiállítás és a friss alkotások legjavát tolmácsoló LG SIGNATURE OLED W7 televízió augusztus 31-ig tekinthető meg a belvárosi galériában.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: