2017. augusztus 13., vasárnap

Még néhány nap, és megnyitja kapuit a 31. Mesterségek Ünnepe




Idén augusztus 17. és 20. között zajlik a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, melynek kiemelt témája a hímzés lesz. A műhelyekben tájegységenként mutatják majd be a hímzés sokszínűségét, betekinthetünk a tervezésbe, sablonkészítésbe, előnyomásba.




Mint minden évben, most is lesz díszvendége a rendezvénynek, idén Mongólia mutatkozhat be közelebbről. Betekintést nyerhetünk nomád hagyományaikba, kultúrájukba, megismerhetünk íjkészítőket, fémműveseket.
Vendégek még Üzbég aranyhímzők, jakutfüldi mamutcsontfaragók, de láthatunk még a Szahalin szigetről származó halbőr táskákat is.
Idén egy különleges program szemtanúi is lehetünk, a IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó is helyet kap a várban, melyre tíz országból érkeznek majd szakemberek.

A Mesterségek Ünnepe egy családbarát fesztivál, ahol a felnőttek és gyermekek egyaránt jól érezhetik magukat. A gyermekek, de még a felnőttek is kipróbálhatnak számos népi mesterséget, régi idők játékait, népi sporteszközöket.

A belépőjegyeknél érdemes tudni, hogy a Magyar Nemzeti Galéria kiállításai a kombinált belépőjeggyel kedvezményesen látogatható a rendezvény ideje alatt.
A rendezvény karszalagjával térítésmentesen látogathatják a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításait augusztus 17-20. naponta 10-18 óráig.
A Várkert Bazár kiállításai 30%-os kedvezménnyel látogathatók.
Ajándék, Kultúra és Szabadidő Erzsébet-utalványt és Erzsébet-kártyát minden kapunál elfogadnak.
Az idei évben minden olyan személy, aki jegyvásárláskor bemutatja a fogyatékkal élők igazolványát, kedvezményes, 1000 Ft-os jegyet vásárolhat. A kedvezményes jegyet 1 fő kísérő részére is megvásárolhatják.
4 éves korig a belépés ingyenes!

Jegyárak:
1 napos belépőjegy: 2500 Ft
1 napos kedvezményes belépőjegy (4 – 14 éves korig  és nyugdíjasoknak): 1000 Ft
1 napos kedvezményes belépőjegy Sziget Fesztivál 2017 hetijeggyel: 1000 Ft
4 napos belépőjegy: 6500 Ft
4 napos kedvezményes belépőjegy (4 – 14 éves korig  és nyugdíjasoknak): 2500 Ft
Családi jegy:
2 felnőtt és 2 gyermek: 6000 Ft
2 felnőtt és 3 gyermek: 6800 Ft
2 felnőtt és 4 gyermek: 7600 Ft
Kombinált jegy:  3600 Ft 
Kombinált kedvezményes jegy: 1500 Ft

Jegyinformáció: jegy@mestersegekunnepe.hu
https://www.jegymester.hu/hun/Production/53144/Mestersegek-Unnepe

http://www.mestersegekunnepe.hu/

Németh Krisztina - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: