2017. augusztus 4., péntek

A vizes világbajnokságra megújult az egész Margitsziget
A 17. FINA Világbajnokságra elkészültek a Margitsziget tartós fejlesztései, melyek itthon maradnak, a világeseményt követően a fővárosi lakosok kényelmét szolgálják majd. A fejlesztésekről Szántó Éva a Bp2017 Nkft. ügyvezetője és dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes tartott 2017. augusztus 3.-án sajtótájékoztatót.
A vizes világbajnokságra a Margitsziget komplex rehabilitáción esett át, a program részeként olyan tartós fejlesztések és beruházások valósultak meg, melyek már rég várattak magukra.
Szántó Éva, a Bp2017 Nkft. ügyvezetője beszédében elmondta, hogy sikeresen zárult Magyarország minden eddiginél nagyobb sporteseménye a 17. FINA Világbajnokság. Hazánk jelesre vizsgázott házigazdaként és szervezőként egyaránt, melyre méltán lehetünk büszkék.
A világeseményre elkészültek a Margitsziget tartós fejlesztései és beruházásai, melyek nem a világbajnokság költségeihez kapcsolódnak. Azok az eseménytől függetlenül a későbbiekben is megvalósultak volna, a kormány azonban a világesemény miatt előrébb hozta a munkálatokat, így Budapest a legszebb arcát mutathatta meg a nagyvilágnak.
A tartós fejlesztések sorában kap helyet a megújult Szikvízüzem és a felújított Casino épülete is, melyek a jövőben rendezvényhelyszínként funkcionálnak majd. Az uszoda-felújításokat gazdagítja a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Széchy Uszoda rekonstrukciója is.
dr. Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy bár a világbajnokság katalizátora volt a Margitsziget teljes rekonstrukciójának, a fejlesztések és beruházások azonban teljes mértékben illeszkedtek a főváros 2013-as komplex beruházási programjába.
A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy megvalósult a sziget teljes körű csatornázása, csapadék és talajvíz elvezetési rendszere, mely árvízvédelmi szempont miatt jelentős. Megújult továbbá a sétaúthálózat, új fogatóterek, közösségi terek, játszóterek létesültek, új információs táblarendszer segíti a tájékozódókat. A sétaúthálózat mentén 146 új kandeláber telepítésével kiegészítésre került a közvilágítási hálózat is. Szeneczey Balázs hozzátette - a Margitsziget teljes növényrekonstrukción is átesett, 43 ezer négyzetméter területen történt gyepesítés, több mint 180 ezer új növény telepítése történt meg. A park kondicionálásának részeként 1690 db fát és 92 négyzetméter gyepet ápolnak, de ugyanide 140 új parki bútor és több mint 100 hulladékgyűjtő is elhelyezésre került. Megvalósult a Palatinus Strand teljes körű rekonstrukciója is, mely így már egész évben nyitva áll a fürdőzők előtt. Megújult az északi parkoló is, ahol a férőhelyek száma 202-ről 242-re növekedett. A parkolók mellett új MOL BuBi állomás került kialakításra, kedvezve a kerékpárral közlekedők igényeinek.
A főpolgármester-helyettes beszéde végén kiemelte, hogy a megvalósult fejlesztések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a világeseményre érkező turisták szép emlékekkel, jó benyomással térjenek haza, a jövőben ajánlják ismerőseiknek Budapestet és szívesen látogassanak vissza a fővárosba.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: