2015. február 12., csütörtök

A minőségi tequila meghódítja a világot


A tequila az Mexikónak, ami a pezsgő Franciaországnak, a szaké Japánnak vagy a pálinka Magyarországnak. A nemes nemzeti ital azonban nem csak a közép-amerikai ország lakosait derítette jobb kedvre 2014-ben.


A minőségi tequila iránt robbanásszerűen megnőtt a kereslet nemzetközi szinten, így például a Távol-Keleten is. Évtizedeken át a tequila nem volt más, mint egy gyors korty alkohol, egy csipetnyi só és egy szelet citrom között. A koktélok és házibulik fő alkotóeleme mára azonban az olyan prémium, 100% kék agavét tartalmazó márkáknak köszönhetően, mint például az el Jimador, a kifinomultság definíciója lett.
A mexikói ital exportja tavaly történelmi csúcsot ért el, átlépve az egymilliárd dolláros lélektani határt. 
„Egyértelműen optimizmusra ad okot a kivitel növekedése, hiszen az elképesztő profiton túl, a kimagasló minőségű szeszesital országunk jó hírét is magában hordozza: ha az emberek értékelik a tequilát, akkor közvetve Mexikót is elismerik. Így nemzetünk őshonos itala immár nem csak a sajátunk, hanem az egész világé!" - nyilatkozta a Tequila Iparági Kamara képviselője.
A jóslatok az idei évre nézve is biztatóak. A kamara szerint a tequila export volumene további 3%-kal fog növekedni, így 2015-ben akár a 180 millió litert is elérheti, ami újabb robbanásszerű profitnövekedéssel jár majd. A globális kivitel gyarapodása javarészt a távol-keleti piac bekapcsolódásának köszönhető, így most már a kínai fogyasztók is élvezhetik a kék agavéból készült, zamatos párlatot. Szigorúan lassan kortyolva, és nem sóval, citrommal ellensúlyozva!
http://www.eljimador.com

Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: