2014. július 11., péntek

Hungarikumok a Budai Várban




Hungarikum Hétvégét rendeznek 2014. július 24-27. között
 

A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával rendezik meg a Budai Várban 2014. július 24-27. között a Hungarikum Hétvégét, ahol mind a 41 magyar nemzeti büszkeséggel

találkozhatunk egy családi programokkal teli hosszú hétvégén. A rendezvény nem csak a családosoknak szól, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak a hungarikumokra. A hétvégén  fellépnek a Fölszállott a Páva résztvevői, néptánccsoportok, a Budapesti Operettszínház művészei, valamint a 100 tagú Cigányzenekar.
 
A Hungarikum Hétvége egy kulturális és gasztronómiai fesztivál Magyarország nemzeti értékeinek bemutatására. A táncház módszertől a operettig, a 100 tagú cigányzenekartól a solymászatig, a Halasi Csipkétől a herendi és Zsolnay porcelánig, a csabai kolbásztól a hízott libáig, a pálinkától a tokaji aszúig, a szikvízen és a kalocsai paprikán keresztül a karcagi birkapörköltig: minden ami szemnek, szájnak, fülnek ingere, megtalálható lesz a Budai Várban
A színpadi programok mellett számos helyen kóstolhatunk borokat és hungarikum étkeket, megismerkedhetünk a solymászat rejtelmeivel és divatbemutatók keretében láthatjuk majd a matyó és a kalocsai népművészet remekeit is. A rendezvény   illeszkedik ahhoz a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott kampányhoz, amely a hungarikumokat mutatja be. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter.
„A rendezvény fő célja, hogy hozzájáruljon a magyar  öntudat erősödéséhez, értékalapú nemzettudatot segítsen kialakítani, megismertesse a hungarikumokat a magyarokkal és járuljon hozzá a büszkeség érzetének kialakulásához, illetve segítse az országimázs erősödését a Magyarországra látogató turisták körében" - emelte ki Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója.
A rendezvény másik célja, hogy a turisták is ismerjék meg értékeinket. Ehhez egy olyan időszakot választottak a szervezők, amikor jelentős számú turista látogat az országba. A Forma-1 Magyar Nagydíjnak ugyanis körülbelül 200 ezer látogatója van, amelynek 80%-a külföldi. Ekkor a külföldiek átlagosan 3,1 napot töltenek nálunk. „A mi célunk, hogy azt kommunikáljuk az ideérkező külföldi vendégeknek, hogy ha Forma-1 futamon kívül csak egy programot van idejük megnézni, akkor ez legyen az, mert itt ismerheti meg a leggyorsabban, legszórakoztatóbb módon Magyarországot. Ezért dolgozunk együtt" - tette hozzá Pap Krisztián.


Forrás: EuroAstra


Nincsenek megjegyzések: