2014. július 8., kedd

Gönci Barack Vigasság 2014.





Boldogkőváralja július 12-13.



 
Harmadik alkalommal rendezik meg Magyarország legbarátságosabb és legkülönlegesebb gyümölcsünnepét Boldogkőváralján. 2 nap, több helyszín, 22 program, neves fellépők -  kihagyhatatlan esemény, amin ott kell lenni! A Gönci Barack Vigasság a korábbi éveknél is változatosabb családi, kulturális és gasztronómiai programokkal várja vendégeit, amivel végleg elfoglalja helyét az ország fesztiváltérképén. Mitől más a Gönci Barack Vigasság?
A Gönci Barack Vigasság a különleges sárgabarackról szól, ami ekkor érik. Otthona e különlegesen szép táj. A Zemplén lankái közt, Boldogkőváralján, mesés környezetben láthatsz kiállításokat, koncerteket, művészeti, gasztronómiai bemutatókat, gyermekprogramokat és vásárolhatsz élménypiacon. A barack mellett a gasztronómia játssza a fő szerepet: a környék - és egyben az ország -  legkiválóbb éttermei mellett a helyi, klasszikus ízek is bemutatkoznak. Lesz minden, ami barack: lekvárfőzés, barackpálinka-kóstoló, barackos koktélok, csodás, barackos ételek. Lesz egyediség, amiért érdemes elzarándokolni Boldogkőváraljára, mert máshol nem létezik. Csak itt és csakis ekkor. Nem lesznek azonban fesztiválklisék és tömegtermékek. A Gönci Barack Vigasságon egyszerre jelennek meg az igényes gyermekprogramok, a kifinomult és a helyi gasztronómia, a kézműves vásár, az élménypiac, a világzene, a ragtime, a könnyű- és komolyzene. A rendezvény leginkább a szervezők szemlélete miatt különleges. Szerintük a közepes nem elég jó és a jótól van még jobb. Szerintük mindenhez - így a minőségi élethez is - nemes alapanyagok kellenek. Ettől nem adják alább és örülnek, hogy ezt egyre többen értik.

Családi hétvége, különleges találkozások
A Vigasság helyszíneit és programjait úgy válogatták, hogy ideálisak legyenek az egész családnak, gyerekeknek is. Hogy a választék szélességét érzékeltessük: a paletta nagyon színes: a Budapest Bártól a Mozart-miséig, a bábszínháztól az iparművészeten át a pálinkafőzde-túráig, a kreatív séfektől a nagymamák barackos gombócáig tart. Jelen lesz többek közt Rutkai Bori és bandája, a Bohém Ragtime Band, Fűszeres Eszter, a Sárga Borház és a Kassai Séfek és Cukrászok csapata is. A környék ideális bringás kirándulásra, a Várban sok év után végig lehet végre sétálni az Oroszlán-szikla keskeny gyilokjáróján, hogy a végéből csodás kilátás nyíljon a környékre, ami a Zempléni Tájvédelmi Körzethez tartozik. Tokaj és Hegyalja közelsége mellett Boldogkőváraljától csak egy ugrásnyira található Kassa. A szombati programözön és buli után vasárnap az Anyukám mondta étterem pompás reggelijével indul az élménypiac, ahol fellép a Kistehén, a 4forDance és a Napra együttes is. A rendezvény szervezője a BESTILLO pálinkaház, házigazdája Rákóczi Feri.

www.goncibarack.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/goncibarack


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/697743220287503/


Nincsenek megjegyzések: