2009. július 1., szerda

Az Élet Virága - Flower of Life



Mi az Élet Virága?



Az Élet Virága világszerte, sok kultúrában - régen és most is - szent szimbólum. Az univerzum mindazon építőkövét megtalálhatjuk a szimbólumban, amit Platon-i téridomnak (Platonic Solids) nevezünk. A szimbólumot olyan metafóraként foghatjuk fel, mint amelyik az univerzum szellemének és minden életnek az összekapcsolódását ábrázolja.
Az Élet Virágának és a Platon-i téridomoknak (szabályos testeknek) a tanulmányozása során olyan kérdésekkel érdemes foglalkozni, mint viszonyuk az emberi testhez, a természethez, az egész univerzumhoz, a "mindenki Egy" gondolatához...

A Platon-i téridomok (Platonic Solids) nagyon fontosak, mert az organikus élet alap-építő elemeinek tekinthetjük, szerepük van a zenében, a nyelvben is. A világon sokfelé tanulmányozzák az Élet Világának szimbólumát és a Platon-i téridomokat, mint szent geometrikus szimbólumokat. Egyszer majd úgy tekinthetünk erre a szimbólumra, mint Isten és a "Mindenki Egy" integrált jelképére. Az Élet Virága univerzális forma. Olyan mint egy térkép és a végtelenség egységének ablakaként nyílhat meg számunkra, ha elmélyülten tanulmányozzuk. Az Élet Virágának ablakába való betekintés elménk, szívünk és lelkünk számára kihívás. Amikor ténylegesen minden életet szövedékként láthatjunk át, akkor életeinket megerősödve hatja át az égi ölelés és az univerzális egység víziója átalakíthatja egész világunkat.

Hol található az Élet Virágának szimbóluma?

Bolygónk legkülönbözőbb tájain megtalálható az Élet Virágának szimbóluma. Senki nem tudja biztosan, hogy valójában milyen idős ez a szimbólum. Megközelítőleg meghatározhatjuk a minimális korát, hiszen például Egyiptomban, Abydosban az Oziris templomában megtalálható.

FOL - http://www.metatron.se/galleryp.html


Abydos középső temploma sokkal régibb, mint a másik kettő. Ez a templom leégett, amikor I. Seti fáraó a másik kettőt építtette Abydosban. Ezért jellegzetes különbségek fedezhetők fel közöttük. Az alkalmazott nagy gránit tömbök és csodálatos precizitásuk megkülönbözteti az egyiptomi templom-építészet más remekeitől, mint például a Szfinx templomától.
Az Élet Virágának mintáját e templom oldal gránitjára helyezték el. Nem kifaragták, hanem úgy tűnik, hogy beleégették a gránitba vagy ismeretlen módon belerajzolták hihetetlen precizitással.
Az Élet Virágának szimbóluma megtalálható Izraelben, Masada-ban, a Sina-i hegyen, és sok más templomban Kínában és Japánban is. Megtalálták még Indiában, és Spanyolországban is.

készült a ©Flower of Life Research LLC általános ismertetője alapján; kiegészítette és a képeket gyűjtötte a Fogadós)

Élet Virága - Élet Fája

Az Élet Virága csodálatos szimbólum, azonban mélyrétegei tovább boncolhatók. Egy érdekes grafikai összefüggésre mutat rá a Az Élet Fája (Kabbala, Tree of Life) oldala:

Az Élet Virága (vagy Magja) és az Élet Fája (Kabbala) ábrájának illesztésével újabb, rejtett kapcsolat fedezhető fel:

  • a két ábra szimmetriája, egysége és
  • az Élet Fájának rejtett, tizenegyedik körét is felfedi az együttes ábrázolás.
Ez a rejtett mag - a Tudás - újabb és újabb kibontakozása vizsgálható a Kabbala összefüggés-rendszerének megannyi elemében (az alábbi ábrák Halevi, A kabala útja c. könyve alapján készültek és a Tau képtárából valók):

Guarda e passa "Nézd meg és lépj tovább"


Forrás: Göncölszekér Fogadó

Nincsenek megjegyzések: