2018. március 22., csütörtök

Március 22-e: a víz világnapja




"Úgy tékozoltuk bolygónk természeti kincseit, ... mintha nem lenne holnap..." 

Kurt Vonnegut

 
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének 47. Közgyűlése az 1992-es dublini és Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferenciák javaslatára március 22-ét a Víz Világnapjává nyilvánította.
A víz az egyik legfontosabb természeti kincsünk, nélkülözhetetlen az élet fennmaradásához. A Föld felületének 71%-át víz borítja, ennek kb. 2,5%-a édesvíz, a többi sós víz, melyek a tengerekben, illetve óceánokban helyezkednek el.
Az édesvízkészlet gleccserek és állandó hótakaró formájában található részét nem számítva, az édesvíz 98%-a felszín alatti víz, ezért különösen fontos a felszín alatti vizek védelme. Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ne csak ezen a napon óvjuk és védjük a Föld vízkészletét.
"Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."
Antoine de Saint-Exupéry
Dr. Masaru Emotot gyógyítói munkája során mikro víz szemcsés és MRE (Mágneses Rezonancia Elemzés) technológiát alkalmazott. Az MRE fontos információkat juttat el a vízbe a HADO (magyarul rezgés) formájában.
Sikeres gyógyítói tevékenysége vezette rá arra a felismerésre, hogy a víz befogadja és megtartja a különböző információkat. Ez a feltételezés régóta él bizonyos - elsősorban homeopátiával foglalkozó vagy vallásos - körökben, miközben tudományosan egyelőre még nem bizonyított.
A jégkristályokból ihletet merítve arra a következtetésre jutott, hogy a víz fagyott kristályos formájában mutatja meg igaz természetét. 1994-ben sok próbálkozást és sikertelenséget követően tokiói laboratóriumában sikerült elkészítenie az első vízkristály fényképet.
A kristályfényképezéssel sikerült felállítani azt a hipotézist, hogy a víz mindenki számára látható módon befogadja és megtartja a kapott információkat. Ezenfelül a vízkristályok harmonikus formájukban csodás műremekekre emlékeztetnek, és így sokak szívét megérintik.

 

Nincsenek megjegyzések: