2018. december 13., csütörtök

Első Körúti Kocsmavéradás




.

Szórakozóhelyek is segítik a Magyar Vöröskereszt véradásszervező tevékenységét! A téli hónapokban, az ünnepek közeledtével minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest.


Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban azonban kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

Vérre azonban a téli hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez, ezért egy önkéntes csapat kezdeményezésére a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének közreműködésével szórakozóhelyeken is szerveznének véradásokat. Az ötlettől azt remélik, hogy egy új célközönséget, új közösségeket találhatnak, akik között több, potenciális önkéntes véradót szólíthatnak meg.
A szervezők olyan szórakozóhelyek jelentkezését várják, akik szívesen biztosítanak helyszínt a véradáshoz a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet számára, egy előre egyeztetett, forgalmas időszakban.

2018. decemberében az első ilyen, szórakozóhelyen szervezett véradást december 15-én tartják az Erzsébet körúton, a FreindsOFF Bárban, ahol 15 órától 19 óráig adhatnak vért az önkéntesek.
„Az eseménnyel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, és ösztönözzük a szórakozóhelyeket, mozgósítsuk a közösségeket hasonló társadalmi szerepvállalásra. A csapatunk nevében is arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon, támogatva ezzel is a Vöröskereszt munkáját” – mondta el a szervezők részéről Sallai György, az egyik ötletgazda.

A szórakozóhelyek a továbbiakban a kerekestamas@voroskeresztbp.hu e-mail címen jelentkezhetnek a szervezőknél a „FRIENDS OFF VÉRADÓ MOZGALOM” jeligével.

2018. december 15. (szombat) 15.00-tól 19.00-ig
FriendsOFF Bár
Budapest, Erzsébet krt. 20.


Nincsenek megjegyzések: