2018. december 22., szombat

A klasszikustól a trendiig – milyen gyerekjátékot válasszunk?



Gondolta, hogy több mint 40 milliárd darab LEGO építőelemre lenne szükség ahhoz, hogy eljussunk a Holdig? A Tesco LEGO kínálatával ezt az utat oda-vissza is megtehetnénk. Vagy ha az összes kisautót egymás után raknánk, az így
keletkező, 160 km-es TESCO-konvoj Budapesttől egészen Pozsonyig érne. Az áruházlánc az ünnepre 1700 féle termékkel készül, amiből 800 újdonság, korábban nem is volt kapható. A nagy választék vonzó, de nem könnyű a választás.

A Tesco idei karácsonyi játékkínálatában mindenki megtalálhatja azt, amire gyermeke, rokonai, vagy éppen saját maga a legjobban vágyik. Ha valaki inkább a klasszikus ajándékok közül választana, természetesen megtalálhatóak a régi nagy kedvencek is, mint például a LEGO, a Hot Wheels kisautók és kiegészítőik, valamint a Barbie babák. Társasjátékok közül pedig a Jenga, a Twister, vagy a Monopoly.

Hogyan alakul a kínálat karácsonykor az üzletekben?


.
A vásárlók kifejezetten keresik az újdonságokat, ezért a kínálat 40-50 százaléka évente változik. Madalina Györgytől, a Tesco közép-európai kategória beszerzési vezetőjétől megtudtuk: „A mozis megjelenések, valamint a gyerekcsatornák sorozatai nagyban befolyásolják a vásárlói igényeket, ugyanis kimagaslóan népszerűek azok a termékek, amelyek egy-egy mozifilmhez vagy sorozathoz kapcsolódnak. Ezen kívül a mostani trendek szerint már egyértelmű, hogy a szülők sokkal szívesebben vesznek fejlesztő, kreatív játékokat a gyerekeknek. Ezek közül is népszerűek az építő játékok, különböző állagú okos- és hagyományos gyurmák, a 3D toll, a nyaklánc- vagy karkötőkészítő szettek.”

Milyen a jó játék?
A szülők sokszor azt veszik meg, amit ők szeretnének, mert azt hiszik, hogy a gyermeknek arra van szüksége. Később kiderülhet azonban, hogy valójában csak ők szerették volna. Jó lenne, ha vásárláskor a szülők ketté tudnák választani a saját és a gyermek szükségleteit, vágyait, motivációját. Az a jó ajándék, ami az adott gyermekhez igazodik.

„Ha egy játékot kap a gyermek, de az épp az, aminek a legjobban örül, akkor az az egy beteljesíti minden vágyát” – mondta Tompa Györgyi. A pszichológus, családterapeuta hangsúlyozta: „ilyenkor ne aprózzuk el, ne halmozzuk el másfajtával. Az az egy játék olyan legyen, ami életkorának, egyéni szükségleteinek épp a legmegfelelőbb. Érdemes ezért olyan helyen vásárolni, ahol nagy a választék és ezért személyre szabott ajándékot találhatunk.”

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: