2016. február 11., csütörtök

KOREA NOW címmel nyílik kiállítás a Koreai Kulturális Központban
A 12 koreai kortárs képzőművész alkotásait felvonultató tárlat 2016. február 16-tól március 12-éig lesz megtekinthető ingyenesen, az intézet nyitvatartási idejében.

A koreai nép több évezredes történelme során számos alkalommal nézett szembe olyan politikai, kulturális és gazdasági folyamatokkal, melyek választ követeltek a koreai identitás mibenlétének és létjogosultságának kérdéseire. A koreai személyazonosság fejlődése mindig is egyet jelentett a koreai művészet identitásának megerősödésével, mely lehetőséget biztosított arra, hogy ez a területét tekintve kis ország folyamatosan a kulturális térképen maradhasson.

A mai változó kulturális körülmények ismételten megkövetelik, hogy a koreai művészet újragondolja a "koreaiságot." Ezt az újraértelmezést azonban nem pusztán, mint nacionalista patriotizmus, vagy megszállott ön-tömjénezés kell megvalósítania, hanem a globalizáció adta új platformon is folyamatosan meg kell mutatnia magát.

A „Korea Now" című kiállítás lehetőséget biztosít arra, hogy a művészek festményein, fotógráfiáin, installációin keresztül megmutassák, mit jelent a „Koreai identitás" a koreai kortárs művészetben.
Kim Hodeuk virtuális kiállítása a Korean Artist Project támogatásában:
https://www.youtube.com/watch?v=BKEvS3qx-RM

2016. február 15 - március 12.
KOREA NOW / KOREA MOST - Kortárs képzőművészet Koreából
Koreai Kulturális Központ
Budapest, Csörsz u. 51.

www.koreaikultura.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: