2016. február 5., péntek

Farsangi mulatság a Várkert Bazárban
Február első szombatján ismét élettel telik meg a Várkert Bazár: farsangi vásárral, kézműves és zenés programokkal, fánksütéssel és utcabállal várják a kikapcsolódni vágyókat. A színes programok és változatos koncertek széles kínálatából válogathatnak az érdeklődők, akik a farsangi fánkok megvásárlásával jótékony célt is szolgálhatnak.

A programokról beszámoló sajtótájékoztatón Dr. Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: a téli levertség elűzésére a farsangi időszaknak mindig is szerves részét képezték a bálok, zenés mulatságok. A helyettes államtitkár külön kiemelte, hogy a Várkert Bazár ingyenes farsangi programjai és az intézmény gazdag kulturális kínálata sokak örömét szolgálja. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a farsangi rendezvények szervezését az adventi programsorozat sikerét látva indították el, a Várkert Bazár társadalmi felelősségvállalásának jegyében pedig a farsangi fánkok megvásárlásából származó bevételt jótékonysági célokra kívánják fordítani. Pál István Szalonna, Liszt Ferenc-díjas népzenész, a farsangi mulatság egyik sztárvendége hozzátette, hogy a Várkert Bazár koncertjeihez mindig is kapcsolódnak olyan programok, melyek minden korosztályt megmozgatnak, így lesz ez a szombati programsorozat esetében is.

Az ingyenes programok szombaton (február 6.) 15.00 órakor jótékonysági fánksütéssel kezdődnek Borbás Marcsi közreműködésével: a rendezvényen megsütött farsangi fánkok árusítása becsületkasszával működik majd, az ebből befolyt bevételt a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona Óvodája és Általános Iskolája javára ajánlják fel, ezzel is segítve a szeretetotthon mindennapi működését. Ugyancsak délután háromkor veszi kezdetét a Versi Versa zenekar zenés gyermekprogramja, majd 17.00 órától Zsikó Zoltán és zenekara, Pál István Szalonna, illetve a Fölszállott a Páva gyermek döntős szereplői adnak koncertet, végül a napot utcabál zárja a Madarak Házibuli Zenekarral, este 7 órától. A programokat egész nap izgalmas tűzzsonglőr- és mutatványos-bemutatók kísérik, de lesz farsangi vásár, a legkisebbeket pedig kézműves foglalkozásokkal várják.


EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: