2016. február 20., szombat

Joseph Kesselring: Arzén és levendula




Joseph Kesselring: Arzén és levendula című bűnügyi bohózatát - Böhm György rendezésében  2016. február 20-án, szombaton este mutatják be a József Attila Színházban!  Joseph Kesselring méltán világhírű krimikomédiája nem szorul bemutatásra. Eddigi sikerei bizonyítják, hogy a hazai közönség is vevő e mesterien megírt s az elmúlt fél évszázad alatt immár kultusszá vált bűnügyi vígjátékra. 



A valószerűtlen fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet a messzi Brooklynban játszódik, a második világháború idején. Miközben a háború kellős közepén az egész világ lángokban áll, Brooklyn és a Brewster nővérek levendulaillatú háza maga a béke szigete. A köztiszteletnek örvendő és tündéri természetű öreglányok miközben fáradhatatlanul jótékonykodnak egy titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg, nem igazán hétköznapi módon.

Velük lakik unokaöccsük, Teddy, aki pincéjükben saját kezűleg ássa ki a Panama csatornát és abban a tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke, Theodore Roosevelt.
Másik unokaöccsük, Mortimer, színikritikus. És hogy teljes legyen a család, van még egy harmadik unokaöcs is, Jonathan, aki átoperált arccal bujkál a rendőrség elől, és épp a legrosszabb pillanatban érkezik meg dr. Einsteinnel és egy gyanúsan nehéz csomaggal. Később betoppan egy rendőrfelügyelő, aki civilben titkos drámaíró, majd Jonathan dicsekszik el igen furcsa és meghökkentő dolgokkal. A váratlan események zuhatagában egy rejtélyes hulla kerül elő a ládából, ami felborzolja a kedélyeket és lassan mindenki elveszti a fejét, de hogy mitől és hogyan, azt természetesen nem árulhatjuk el...

Szereplők:
Abby: MOLNÁR Zsuzsa
Martha: FEHÉR Anna
Jonathan: ZÖLD Csaba
Mortimer: CHAJNÓCZKI Balázs
Teddy: FILA Balázs
Dr. Einstein: LIPPAI László
Harper tiszteletes: KISS Gábor
Helen:             LÉTAY Dóra
Rooney hadnagy: BLAZSOVSZKY Ákos
O'Hara őrmester: UJRÉTI László
Brophy rendőr: PÁSZTOR Tibor
Klein rendőr: ELŐD Álmos
Mr. Witherspoon: BOTÁR Endre
Mr. Gibbs: LÁNG József
Fordította: ZÖLDI Gergely, díszlet: BÁTONYI György, jelmez: TÚRI Erzsébet
Rendező: BÖHM György

2016. február 20. (szombat), 19.00 - bemutató
Joseph Kesselring: Arzén és levendula
József Attila Színház

http://www.jozsefattilaszinhaz.hu

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: