2016. február 10., szerda

A Budapesti Halfesztivál a Millenáris Parkba költözik
Európa legnagyobb halfesztiválja több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen, a Millenáris Parkban február 12-től 14-ig. A fellépők között Caramel, Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, 100 Folk Celsius és a Beatrice.A IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12-től 14-ig várja a halételek szerelmeseit új helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban. Az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhatnak, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és óriás harcsasütéssel készülnek. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból lesz, még a kolbász is. A látogatók világkonyhával, halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb hazai séfek halpárbajával és külföldi halételekkel is találkozhatnak.
"A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában - mondta Necz István, a IV. Budapesti Halfesztivál főszervezője. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Az idei rendezvényen kitüntetett figyelmet kap a szürkeharcsa, vizeink legnagyobb hala. Fontosnak tartjuk azt is, hogy túllépve a hagyományos halászlé fesztiválokon, a klasszikus hazai gasztronómián túl egy kis egzotikumot csempésszünk az eseménybe. A jellegzetes magyar halételek mellett korábban kis ázsiai orosz hangulattal fűszereztük a kínálatot. A nagy sikerre való tekintettel a IV. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszük, ugyanis a magyar ízek mellett nem csak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus Sushi-n, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish& Chipsig".
A tájékoztatón Necz István, a rendezvény főszervezője mellett a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Bajai Halászléfesztivál, a Hortobágyi Halgazdaság, és A Big Fish képviselői, a Jas Fish tulajdonosa, Lakatos Márk, a Lakatos Műhely street food képviselője, Daniela Fernandez, gasztro szakember és Nagy Feró ismertették a programokat, sőt ízelítőként megkóstolhattuk az eredeti füstölt harcsakolbászt, az olajban pácolt fűszeres harcsa csemegét, Marseille-i hallevessel, Északi tengeri ráksalátával, tésztakosárban tálalt fűszeres lazactatárral, csokoládévariációkkal és Invictus Rozé borkóstolással.  ......(ezek mind lesznek a Millenárison) szóval érdemes eljönni a hétvégén a Halfesztiválra.
A rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékei (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizei tisztasága védelmének fontosságára.
Mint minden évben, 2016-ban is Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai csatlakoznak a rendezvényhez.
A IV. Budapesti Halfesztivál a gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncertekkel, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat egész hétvégén.
Programok:
Állandó programok minden nap 10.00-22.00 között:
- Szegedi Óriásbogrács
- Bajai Halászléfőzők
- Nemzetek halkonyhái
- Óriásharcsa bemutató és sütés
- Horgászbörze Nagysátor
- Halfesztiválok utcája, ahol hazánk legnagyobb vidéki halfesztiváljai mutatkoznak be
- Ingyenes, fűtött gyermek játszóház, korabeli mesterségek kipróbálása az egész családnak.
- Halászfalu eredeti halász eszközökkel, élmény horgászattal
- Tavi akváriumok, melyben hazánk vizeinek élővilágát mutatjuk be
Február 12. Torkos Halpéntek
50%-os áron kóstolhatóak meg a kuponfüzetben megjelölt halételek
17.00-22.00 Óriásharcsa Vágás és egyben sütés
17.00 Szeged Vs. Baja Halászlépárbaj
18.00 Irigy Hónaljmirigy koncert
19.30 Beatrice koncert
Február 13. Szombat
10.00-15.00 Halászléfőző Verseny
17.00 Zoltán Erika
18.30 Ámokfutók
20.00 Dobrády Ákos/TNT
Február 14. Vasárnap
14.00 100 Folk Celsius gyermekkoncert
15.30 Trambulin Színház: Az aranyhal meséje
17.00 Caramel koncert
Jegyárak: Napijegy: 1990 Ft
14 éves kor alatt a belépés ingyenes
Február 12-én, torkos pénteken a diák és nyugdíjas jegy 990 Ft-ba kerül kedvezményesen.
2016. február 12-14.
IV. Budapesti Halfesztivál
Millenáris Park (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
www.budapestihalfesztival.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: