2010. október 2., szombat

A szezon öt legszebb esernyője





Az idei évben sajnos nem kötődött évszakhoz a nagyobb mennyiségű csapadék; esett, ha kellett, ha nem. Szerencsére egyre több márka kínál nekünk játékos és vidám színű esernyőt, lássuk a szezon öt legszebb darabját.







Az esernyőre a legtöbb ember hasznos, de undok, cipelni való kiegészítőként gondol, használata pedig egyenesen arányos a rosszkedvvel és a bosszúsággal. Hogy megtörjék ezt a negatív hozzáállást, egyre több gyártó specializálódik a szokatlan esernyőkre.


Munkahelyre visszafogott

A Furla termékeiről nem feltétlenül a játékosság jut eszünkbe, de azért akad egy-két kivétel. A táskáiról híres olasz márka a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektet, így nem meglepő, hogy több esernyő közül is válogathatunk.


Kacsafejes megoldás

Szolidabb darab ez az élénk színekben kapható, masszív ernyő, amelynek fogantyúja kézbesimuló kacsafejet formál. Bár használat közben nem látszódik, csukott állapotban mulatságos, ahogy kikandikál egy színes kacsafej a táskánkból. Ha nem akarunk annyira feltűnést kelteni vele a tömegben, választhatunk sötétebb színű modellt is. Ára 70 euró (20 ezer forint).

Őrült dizájndarab

Különleges és vicces megoldásaival hazánkban is népszerű Pylones sok mindenre kiterjedő árukészletében esernyők is találhatók. Pontosabban nem is esernyők, hanem tengerészek, kimonós babák és woodoo-bábukra emlékeztető, sokszor ijesztő figurák várják a gyerekeket és a játékosabb lelkületű felnőtteket.

Pylones
Babáknak is elmennek

Érdekességük, hogy kinyitott állapotában a mulatságos emberkék lábait fogjuk, amiknek mosolygós vagy éppen mogorva arcuk hirdeti már messziről, hogy különleges ernyővel van dolgunk.

Az ötletes esernyők ára 20 euró (5600 forint).

Óriásvirágok földjén

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás. Erre alapoznak az Artistgifts.com-nál is, ahol különféle színes virágokat nyomtattak az ernyőkre. Mi egy élénk rózsaszín gerberás esernyőt választottunk, egy igazán csajos darabot, amelyre biztosan rácsodálkoznak majd az utcán.


Fentről nézve az igazi

Az ernyő nem összecsukható, tehát számítsunk rá, hogy egész nap egy rózsaszín "sétapálca" lesz majd az útitársunk. Szívünk szerint nyárra, a nap elleni védelemhez is ajánlanánk, hiszen olyan jól néz ki. A gerberás ernyőt interneten keresztül lehet csak beszerezni, ára 29,95 dollár (6200 forint).

Aranyhalas akvárium

Az áttetsző ernyő mindenkit vonz, talán azért, mert kevés ilyet látni az utcán. A most bemutatásra kerülő darab ráadásul egyedi, hiszen egyrészt átlátszó és aranyhalakkal díszített, másrészt nagyobb méretű is, ami igazán praktikus, mert burokként véd meg minket az esőtől.


Akváriumhangulat az utcán

Az egész ernyő egy fejtetőre fordított akváriumra emlékeztet, amely különösen akkor szórakoztató, ha úgy ömlik az eső, hogy valóban egy akváriumban érezzük magunkat. Másik előnye, hogy férfiak is magukkal hordhatják, hiszen nincs kifejezetten nőies dizájnja. A hatalmas halas ernyőt szintén interneten lehet csak megrendelni, ára 29,95 dollár (6300 forint).

Plusz egy: Klasszikus luxus

Nem hagyhatjuk ki az összeállításból a dizájnertermékeket sem. Nem is megmosolyogtató külsejük miatt kerültek ezek a Burberry esernyők a listára, hanem mert alig várjuk az esőt, hogy használhassuk őket. A feltűnésre különösen alkalmas, mivel nem lehet összecsukni, és a táska aljára süllyeszteni, "kénytelenek" vagyunk a kezünkben lóbálni.

Burberry
A klasszikus négyzetek

Természetesen a boldogság árát meg is kell fizetnünk, a két színben kapható, klasszikus Burberry-kockás ernyők ára 185 euró (52 ezer forint), amelyek a Burberry honlapján és a budapesti üzletükben is elérhetőek. Azok, akik úton-útfélen elhagyják ernyőiket, inkább valami olcsóbb darabbal próbálkozzanak.


Forás: Deluxe

Nincsenek megjegyzések: