2019. március 14., csütörtök

Huszáros hétvége a Skanzenben




.

Március 15-én ismét huszárokkal népesül be a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A nemzeti ünnepen nemcsak a huszárok viseletét ismerhetik meg kicsik és nagyok a Skanzenben, de ízelítőt kaphatnak a lovashuszár virtusból is.


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idei hosszú hétvégéjén átélhetjük, milyen volt huszárnak lenni a forradalom idején. Bepillantást nyerünk a huszárok életébe, és ha a zenés-táncos verbuválást követően beléptettek a hadseregbe, a Skanzen Huszárképzőjében kiképeznek katonának. Újrajátszhatják a ‘48-’49-es csatákat ólomkatonákkal, és belekóstolhatnak a huszárok kedvenc ételeibe is.

Fegyver- és szablyabemutató mellett terepasztal hadművelet várja az érdeklődőket. A kézműves foglalkozásokon elkészítik a 48-as viseletek kellékeit: a huszárcsákót, fakardot és a kokárdát. Hímeznek könyvjelzőt, varrnak zoknilovat, díszítenek huszáros mézeskalácsot. Vándormuzsikus járja a portákat és nem maradhatnak el a játékos huszárképző ügyességi játékai sem. Itt kiderül, ki az igazi Skanzen huszár!

Jegyárak:
Március 15. (állami ünnep) - ingyenes
Márc. 16-17. - a normál nyitvatartási napok jegyárai érvényesek (a rendezvényes napokra meghatározott kedvezményekkel)

2019. március 15-17.
Huszáros hétvége a Skanzenben

 

Nincsenek megjegyzések: