2019. március 21., csütörtök

Fedezd fel a benned rejlő költőt a Költészet Világnapján!




.

Manapság gyakran, elidőzünk a telefonunk felett, kizárva a külvilágot s mindezzel elveszítve annak a lehetőségét, hogy egy-egy pillanatot valóban megélhessünk. Csatlakozz TE is március 21-én a Költészet Világnapján a „Fizess Verssel” Nemzetközi kezdeményezéshez. Nem kell mást tenned, mint rendelj egy kávét, meríts ihletet, s a leírt költeménnyel fizesd ki kávédat, amely az inspirációt adta.

Mit kell tenned?
A Költészet Világnapján keress fel egy olyan helyszínt, mely csatlakozott a kezdeményezéshez.
*
Rendelj egy kávét, meríts ihletet, s a leírt költeményeddel fizesd ki kávédat, amely az inspirációt adta.
*
Mindenek felett legyél Te a 6 szerencsés egyike, aki találkozhat a Julius Meinl nagykövetével, a platinalemezes énekes és dalszövegíró Tom Odellel. Nem kell mást tenned, minthogy készíts egy fotót versedről, töltsd fel az Instagramra, s használd a #PayWithAPoem hashtaget!
Ébreszd fel a benned rejlő költőt! Minden év március 21-én, a Költészet Világnapján helyszínek százai csatlakoznak világszerte a “Fizess Verssel” kampányhoz. Egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást, vagy akár kikapcsolódást nyújthat, főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk. 2019. március 21-én, csütörtökön, a Költészet Világnapján a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik, így a vendégek kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel "fizethetik ki" a kampányhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban.
A Julius Meinl nemzetközi nagykövete 2019-ben: TOM ODELL
Tom Odell platinalemezes énekes-dalszövegíró és márkanagykövet támogatja a Fizess Verssel eseményt, és vendégszerepel az új globális sorozatunkban. A ’Chasing Poems’  (Vers vadászat) című filmünk arról szól, hogy milyen csodák történhetnek akkor, ha egy percre felnézünk a telefonunkból, és a jelenre koncentrálunk. A filmben többek között a világszinten elismert ’Another Love’ és ’Go Tell Her Now’ című számok is szerepelnek Tom harmadik stúdióalbumáról, ami a Jubilee Road címet viseli.
„Nagyon megtetszett a projekt, mert imádom a kávézókat, a költészetet és az irodalmat és szimpatikus az ötlet, hogy kevesebb időt töltsünk telefonozással – és helyette inkább többet kávézzunk együtt. Tökéletesen illik hozzám.”
Chasing Poems –(Vers vadászat) a meríts ihletet egy versből négyrésszes sorozat első adásának premierje 2019. március 18-án látható!
Trailer: https://youtu.be/5kJZG0GZf6U
Több ezer vers a budapesti Akvárium klubban a Magyar Költsézet Napján!
A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is összegyűjtjük a március 21-én íródott költeményeket, és 2019. április 11-én (a Magyar Költészet Napján) kiállítjuk azokat egy héten keresztül a Budapest szívében található Akvárium klubban.
A főváros szívében található Akvárium Klub Budapest egyik legkedveltebb szórakozóhelye, három termével, víz alatti bisztrójával és óriási, pezsgő teraszával várja a szórakozni vágyókat. A klub mindig szem előtt tartotta a kulturális szerepvállalást. „Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk a Fizess Verssel kampányt, így nem is volt kérdés, hogy a részeseivé szeretnénk válni.” – mondta Fülöp Zoltán, a klub egyik tulajdonosa. „Sőt, nem is elégedtünk meg ennyivel!” – teszi hozzá Lobenwein Norbert, a másik tulajdonos – „Éppen ezért április 11. és 18. között, a Magyar Költészet Napja alkalmából kiállítjuk a Fizess Verssel kampány során fizetőeszközként használt verseket az Akvárium Klub teraszán, hogy egy héten keresztül még több emberhez juthassanak el a költemények.”
A globális és rendhagyó kezdeményezés mögött, a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Idén ötödik alkalommal csatlakozott Magyarország is a felhíváshoz közel 80 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is. A kezdeményezésről Takács Pétert, a Julius Meinl magyarországi ügyvezetőjét kérdeztük.
A Julius Meinl Bécsből indult, ahol nagyon büszkék a kávéházi kultúrára. Mit gondol, itthon is van ekkora hagyománya a kávéházi életnek?
A 19. és 20. század pezsgő szellemi és alkotói légkörében híres irodalmárok, költők, festők, tudósok, értékformálók élték mindennapjaikat kávéházakban, Magyarországon ugyanúgy, mint a nyugat-európai nagyvárosokban. Sőt, ezeken a helyeken a legismertebb feltalálóink, művészeink és költőink kaptak ihletet – gondoljunk csak a legendás nagy kávéházakra, például a Gerbeaudra, a Pilvaxra, a Centrálra vagy a New York-ra, ahol a kávé nemcsak átszőtte a hétköznapokat, de inspirálta is az embereket.
Mi pontosan e nagyszerű kezdeményezés célja?
Elsősorban az, hogy minél több ember számára eljuttassuk azt az üzenetet, hogy vannak dolgok, amelyek pénzben nem mérhetők. Fontos, hogy a mai felgyorsult világban, is időt szánjunk magunkra és egymásra, figyeljünk érzéseinkre, hiszen valahol mindenkiben ott rejlik a költő. A Költészet Világnapján arra buzdítjuk a kávészerető közönséget partnereinkkel, hogy egy finom kávé mellett osszák meg velünk kedvenc idézetüket, vagy gondolataikat.
Mit lehet tudni a felhíváshoz csatlakozott helyszínekről?
Idén is, közel 80 Julius Meinl kávét forgalmazó helyszín csatlakozott felhívásunkhoz országszerte, köztük több nagy múltú kávéházzal és cukrászdával, aminek nagyon örülünk, sőt bízom abban, hogy az évek alatt ez a szám akár több száz is lehet. Amiben csak lehet, igyekszünk a helyszínek segítségére lenni, melyben az egyik legfontosabb, hogy természetesen a Költészet Világnapján a kávét az eseményhez a Julius Meinl biztosítja. A csatlakozott éttermek illetve kávézók pedig a versekkel, idézetekkel kitöltött cetlikkel tudnak felénk elszámolni. Tehát tényleg megvalósul az a tény, hogy a versek és idézetek, egy napra valódi fizetőeszközzé válnak.
Mit kell tennie annak, aki 2019. március 21-én verssel vagy idézettel szeretne fizetni egy kávéért?
Elsőként találja meg a hozzá legközelebb eső helyszínt, mely csatlakozott a felhíváshoz. A Fizess Verssel kampányban való részvételt az éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik. Ezután nem kell mást tennie, mint kedvenc verssorát leírja a kihelyezett cetlire és a kiválasztott kávéért azzal fizet a pénztárnál.
A "Fizess Verssel’ nemzetközi felhívás részleteit keresd a www.meinlcoffee.com weboldalon, vagy az asztalokon kihelyezett cédulatartó dobozokon. A promóció kizárólag 2019. március 21-én érvényes.
A felhívás videója: https://youtu.be/5kJZG0GZf6U
Facebook:www.facebook.com/juliusmeinlhungary,
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/614412562339284/
Web:www.meinlcoffee.com
 

Nincsenek megjegyzések: