2009. augusztus 27., csütörtök

Különleges külföldi vendégelőadással indít a Vígszínház






A gyönyörűség és boldogság színháza



A nyári szünet után egy különleges külföldi vendégelőadással indul el a 2009/2010-es évad a Vígszínházban. A Magyarországon most először látható tradicionális koreai táncelőadást, a Koreai fantáziát a 2001-es bemutató óta a világ minden részén láthatta a közönség, Jeruzsálemtől Melbourne-ig, Berlintől Hongkongig. Augusztus 25-én a Vígszínház ad helyet ennek a hét etűdből álló, lenyűgöző programnak.



"Megindító előadás, tele gyönyörűséggel és boldogsággal" - így ajánlja a nemrég elhunyt világhírű koreográfus és táncművész Pina Bausch a Koreai Nemzeti Táncszínház előadását.
A Koreai fantázia a legjellegzetesebb, tradicionális koreai táncokat foglalja össze egy felejthetetlen estén, harminchárom táncos előadásában. Láthatunk majd legyezőtáncot, darutáncot, salpurit, janggot, három és öt dob táncot, hosszú kardtáncot - csupa olyan különlegességet, amely egy számunkra egzotikus, kevéssé ismert kultúra több évszázados kincseinek tárháza.
Az előadás látványvilága is igazi kuriózum. A tradicionális koreai népviselet anyagainak, formáinak, gyönyörű színeinek kavalkádja láttatni engedi az erre a keleti kultúrára jellemző életformát és világképet.


NEMbulvár - bozsán

Nincsenek megjegyzések: