2018. november 4., vasárnap

Udv - LJ Monte Cristo grófja Budapesten, Pécsett és Veszprémben




.

Dumas klasszikus műve a Monte Cristo grófja, ezúttal musical formájában, csodálatos dalok és remek tánckoreográfiák kíséretben kel életre 2018. november 11-én, a BOK Csarnokban (volt Syma Csarnok), december 14-én Pécsett és december 28-án Veszprémben. Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása Gubik Petra, Vastag Tamás, Gulyás Attila főbb szereplésével, a címszerepben Szomor Györggyel látható.


Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – Dumas örökérvényű regénye új formában kelt életre a Békéscsabai Jókai Színház színpadán 2011-ben. Azóta meghódította a hazai és a határon túli színházak közönségét, sikermusicallé vált, és immár túl van a 100. előadáson.
„Maguk az emberi sorsok a legérdekesebbek a történetben. Én mit tennék ebben a helyzetben? Nagyon könnyű azt mondani, hogy természetesen megbocsátanék. Akinek így tönkreteszik az életét, az az igazi próbatétel!”

A fiatal Edmond Dantèst a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napoleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantès már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lehet egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük egykori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?
Edmond Dantèst megfosztották a szerelmétől, hosszú éveken át nyomorúságos körülmények között élt bezárva. Miről álmodozik az idő fogságában? Vajon mit tesz egy mesébe illő szabadulás után?

Szereplők:
Dumas, a szerző: Vastag Tamás
Fiatal Edmond Dantes: Gulyás Attila
Monte Cristo grófja: Szomor György Nádasdy-díjas
Mercedes: Gubik Petra
Danglars: Bartus Gyula Jászai-díjas
Fernand: Csomós Lajos
Villefort: Presits Tamás/Balázs Csongor
Faria Abbé: Szőke Pál
valamint Katkó Ferenc, Gerner Csaba, Liszi Melinda, Gábor Anita/Békefi Viktória
Czitor Attila, Nagy Róbert, Biró Gyula
Zenei vezető: Gulyás Levente, Hangszerelés: Lippényi Gábor
Koreográfus: Fejes Kitty
Rendező: Szomor György Nádasdy-díjas

2018. november 11. (vasárnap), 19.00 – BOK Csarnok

2018. december 14. (péntek), 19.00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsanok

2018. december 28. (péntek), 19.00 – Veszprém, Veszprém Aréna


Nincsenek megjegyzések: