2018. november 25., vasárnap

Tartósélelmiszer-gyűjtéssel segít a Tesco és az Élelmiszerbank




.

A Tesco idén már 11. alkalommal csatlakozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő akciójához. A vásárlók november 23. és 25. között országszerte - többek között - 161 Tesco áruházban adhatják át a rászorulóknak szánt adományokat az Élelmiszerbank önkénteseinek. Az áruházlánc az előző évekhez hasonlóan a vásárlói adományokat kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával.

Bejgli, szaloncukor, ünnepi ebéd. Míg sokunknak természetes, hogy a karácsonyi asztalon illatoznak a finomságok, addig többeknek a napi étkezés biztosítása is problémát jelent. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az ő ünnepüket szeretné szebbé és könnyebbé tenni a Karácsonyi Adománygyűjtő akciójával, melyben a Tesco évek óta az egyik legnagyobb partnere. A vásárlók tartós élelmiszerek, például olaj, cukor, liszt, tészta, bébiétel, édesség vagy épp tartós tej felajánlásával tudják segíteni a rászorulókat országosan 161 Tesco áruházban.
A kezdeményezés sikerességét az is bizonyítja, hogy tavaly csak a Tesco áruházakban 178 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze az Élelmiszerbank önkéntesei, amelynek köszönhetően több száz család élhette át a karácsony ünnepi hangulatát. Az adományt 2017-ben a Tesco 18 millió forintos hozzájárulással egészítette ki, melyből az Egyesület több mint 500 millió forint értékű élelmiszercsomag célba juttatását tudta biztosítani. Az áruházlánc az elmúlt évekhez hasonlóan az adományt idén is kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával. A Tesco ezzel az összeggel is hozzájárul  ahhoz, hogy az Egyesület ne csak az ünnepek alatt, de az év többi napján is támogatni tudja a rászorulókat.
A Tesco a tavalyi évben - első alkalommal - felkérte partnereit is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Ennek eredményeként a Szegedi Paprika Zrt. 426 kg konzervet ajánlott fel. Idén pedig újabb 2 szállító – az Aranyfácán Kft. és az Intersnack Magyarország Kft. – is jelezte közreműködését. Az előbbi paradicsomlé, az utóbbi pedig chips felajánlásával szeretne örömet okozni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 
A helyi Élelmiszerbankok hagyományos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtésén a Tesco Európa mind a 4 országa részt vesz, közel 800 áruházzal. A vállalat közép-európai vásárlói tavaly összesen 516 tonna, azaz 1,2 millió adagnak megfelelő élelmiszert adományoztak a rászorulóknak az Élelmiszerbankokon keresztül.
A tartósélelmiszer-gyűjtés mellett a Tesco Európa egész évben, több módon is támogatja az élelmiszerbankok működését és rajtuk keresztül a rászorulókat. Magyarországon a Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként rendszeresen részt vesz a szervezet egyéb gyűjtőakcióiban és kampányaiban is. A 2014-ben elindított áruházi élelmiszermentő program keretében már 160 hazai áruházban zajlik az élelmiszer-felesleg napi szintű felajánlása. Az élelmiszermentő program kezdete óta a Tesco összesen több mint 15 800 tonna élelmiszert ajánlott így fel jótékony célra, ami nagyságrendileg 40 millió adag ételnek megfelelő mennyiség. 
A karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő akcióban részt vevő Tesco áruházak listája megtalálható a tesco.hu/elelmiszergyujtes honlapon.
 
Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: