2016. október 15., szombat

A Magyar Lovasterápia Szövetség 2016. október 17. és 29. között Sarlóspusztán imegrendezi lovasterápiás továbbképző tanfolyamait




Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az idén 19 éves Magyar Lovasterápia Szövetség, az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a Szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal tartanak tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakemberek számára is.



A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia. A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

A lovasterápiás munka hazai központja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség által létrehozott Fóti Lovasterápiás Központ, amely egy mintaértékű lovasterápiás centrum. A Központ a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyt ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

A Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben 10 napos szakmai továbbképzést szervez Sarlóspusztán, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak. A sarlóspusztai program keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet is tart, és itt kerül sor a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti RA-s lovasvizsgák lebonyolítására is. A továbbképzés ideje alatt kerül sor az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógypedagógus és gyógytornász hallgatók szakmai záróvizsgájára is.

A Szövetség október 23-án ünnepli az megalakulásának 19. évfordulóját, ennek apropóján hazai és nemzetközi lovasterápiás szakemberek tartanak előadásokat a lovasterápia minden területéről. A konferencia előadásai minden érdeklődő számára nyitottak, időpontja 2016. október 23. vasárnap 9.30), helyszíne a sarlóspusztai Club Hotel (Tatárszentgyörgy, Sarlóspuszta külterület, 2375)

További információk, valamint a konferencia részletes programja a honlapon a „Sarlóspusztai képzések 2016" címszó alatt olvashatók.

www.lovasterapia.hu
 
Forrás: EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: