2009. december 19., szombat

Jan Twardowski: Várakozás




Nézd ezt a bolt előtt megkötött kutyát

a gazdájára gondol
és tépi hozzá magát
várja két lábon állva
számára a gazda az udvar az erdő a rét az otthon
a szemével kíséri
a farkával sóvárogja

csókolj mancsot neki
tanítja hogyan kéne Istenre várnunk

Forrás: SzePi

5 megjegyzés:

Piarista írta...

Ezen és a Lighthouse című oldalon is túl sok az "ollózás" a SzePi,azaz a Szegedi Piaristák oldaláról.Véletlenül találtam ide,annyit azonban a tisztánlátás érdekében leírnék:A Szegedi Piaristák oldalán szerzői jog által védett tartalom van,mely az oldal szerkesztőinek előzetes írásbeli engedélye nélkül nem közölhető.Jogosan nem.A Forrás:SzePi feltüntetése ez esetben kevés.El kellene kerülni a komolyabb jogi problémákat.Ha nincs önálló gondolatom,nem indítok honlapot.Köszönettel:Szegedi Piarista

Balogh Péter írta...

Igen tisztelt Uraim!

Köszönöm a weboldalam bejegyzéséhez fűzött véleményüket. Igazunk van, és vén (58 éves) fejemmel szégyenkezem erősen az Önök által leírtak okán. Ígérem, a SzePi oldalára mutató linket azonnal törlöm böngészőm könyvjelzői közül.

Munkájukhoz további sok sikert kívánok,


Balogh Péter

Balogh Péter írta...

Csupán nagyon halkan jegyzem meg, hogy a Szegedi Piaristák tallózó oldalán a legkülönbözőbb helyekről összegyűjtött, és szintén "ollózott" "Kedvenc versek", "Kedvenc történetek", stb. kategóriák alatt található írások egyike sem az Önök szellemi terméke. Azok forrásának korrekt megjelölését pedig igen ritkán olvashattam a "cikk" alján.
Üdvözlettel,
Balogh Péter

Piarista írta...

Tisztelt Balogh Úr!
Annak,hogy nem látja a forrásmegjelölést,roppant egyszerű oka van:megvettük az első közlés jogát,tehát jogdíjat fizettünk.A szerzői jogi törvény értelmében ilynekor már nincs szükség forrásmegjelölésre.További sok sikert!Üdvözlettel:Szegedi Piarista

Balogh Péter írta...

Köszönöm a válaszát tisztelt Uram!
Mindazt, amit leírt, megértettem. Azt gondolom, mindent megbeszéltünk. Anno Szegeden töltöttem egyetemi éveimet, ezért a város kedves nekem. Dacára annak, hogy a weboldaluk már igen régen felkeltette a figyelmemet, és megszerettem, a jövőben mégis messziről elkerülöm.
További sikereket és jó egészséget kívánok! Üdvözlettel,
Balogh Péter