2019. április 18., csütörtök

Premierre készül a Közép-Európa Táncszínház




.

A Shreds című új darabot Hámor József készíti. Hámor József (Harangozó Gyula és Imre Zoltán díjas koreográfus) legújabb munkájával kívánja újjáéleszteni eddig évekig szunnyadó project szinten működő Gangary Dance Company névre hallgató együttesét.


A lendületes eleganciától a zene és a mozdulatok kompozíciójának játékosságán át a harcias feszültségig számos árnyalat fellelhető munkáiban, melyet legújabb koreográfiájában sem fogunk hiányolni. A tánc és zene központú alkotó mélyen hisz a mozdulat kifejező erejében, mely képes új világokba repíteni a nézőt.

SHREDS
Keresünk, kötődünk, kitartunk.
A darab könnyeden közelít a súlyossághoz. Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival. A kompozíció ritkán látható pontossággal és minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant.
Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

Előadók:
Hargitai Mariann /KET/
Horváth Adrienn /KET/
Maday Tímea Kinga /GDC/
Mangi Kornélia/GDC/
Mádi László /KET/
Nyeste Adrienn /KET/
Szilvási Anna /KET/
Dabóczi Dávid /KET/
Ruzsom Mátyás /KET/

Kosztüm: Maday Tímea Kinga
Koreográfus, Zeneszerző, Fénytervező: Hámor József /GDC/
Időtartam: 50 perc
Korhatár:14+

A Gangaray Dance Company / Közép-Európa Táncszínház / Nemzeti Táncszínház közös produkciója
Támogatók: NKA, Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház, Bethlen Téri Színház, Kortárs Táncművészetért, Alapítvány, Coteda Nonprofit KFT

2019. április 30. 19:30.
SHREDS
Nemzeti Táncszínház

 

Nincsenek megjegyzések: