2019. április 30., kedd

Egy hely, ahol gyermek és állat életre szóló barátságot köthet
.

Több száz háziállatot ismertetnek meg a gyerekekkel az Állattenyésztési napokon Hódmezővásárhelyen. Ugrálóvár helyett szalmavár, hordólovaglás és tehénfejés, kiscsirkék, kiskutyák és kisbárányok – így fest az ország gyerekbarát mezőgazdasági rendezvénye, amelynek egyik célja, hogy a kicsiket közelebb hozza a természethez, és főként a háziállatokhoz.


Május 9. és 11. között újra az állattenyésztésé és a mezőgazdaságé lesz a főszerep Hódmezővásárhelyen. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat egy 170 000 négyzetméter nagyságú területen rendezik meg, és több mint 50 állatfajtát mutatnak be, így a családok testközelből ismerhetnek meg szinte minden háziállatot. Az idén 26. alkalommal megrendezett Szakkiállítás és Vásár ugyanis egyedülálló élményt kínál azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a természet és az állatok iránt, és mindezeket szeretnék vidám, játékos környezetben, szórakozva megismerni. A helyszínen lévő szakértők türelmesen és részletesen válaszolnak minden kérdésre, és segítik feloldani a gyerekek ismeretlennel szemben alakult gátlásait.

A szervezők a kezdetektől fogva kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy közelebb hozzák a kicsiket a természetközeli élet rejtelmeihez és megmutassák nekik az állattartás és a gazdálkodás szépségeit és tiszteletét.

„A 2019-es rendezvényen központi szerepe lesz annak a mintegy 50 hatalmas bálából épített szalmavárnak, melynek már városszinten és a környéken is híre ment, a gyerekek pedig alig várják. Természetesen számos egyéb program várható még, melyeket pedagógus szakemberekkel együtt szoktunk kitalálni. Valamit biztosan jól csinálunk, hiszen a szombati napokon nem ritka, hogy 6-800 gyerek is megfordul a rendezvényen!” - meséli Asztalos Sándor, a Hód-Mezőgazda Zrt. controlling munkatársa, aki 2006 óta felel a gyermekprogramokért.

S hogy konkrétan milyen programokról is van szó?
-  Állatsimogató: kisbirkát, nyuszit, kecskét, disznót, borjakat cirógathatnak a maximális cukiságra vágyó lurkók!
-  A hétvégi cowboyok rodeóbikán tesztelhetik rátermettségüket…
-   … a vállalkozó szellemű gyerkőcök pedig a tehénfejés művészetében is megmerítkezhetnek!
-  Ám ez még csak a jéghegy csúcsa, a további izgalmas programokat mindenképpen érdemes a helyszínen felfedezni!

A kiállításra 18 éves korig ingyenes a belépés, valamennyi gyermekprogram és játék ingyenesen látogatható.

Nincsenek megjegyzések: