2016. július 25., hétfő

Meseautó Debrecenben




2016. július 29-én a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Madách Színház és a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös produkcióban mutatják be a Meseautó című új musical comedyt. A darabot Vadnay László és Vitéz Miklós dr. Meseautó című filmforgatókönyve alapján írta Galambos Attila és Szente Vajk, zenéjét szerezte Bolba Tamás. 


 
A Madách Színház és Debrecen közös gondolkodásának eredménye, hogy két kiemelkedő produkciót is láthat ebben az évben a színházszerető közönség - mondta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a budapesti sajtótájékoztatón. A Meseautó musical ősbemutatója július 29-30-án lesz a Nagyerdei Szabadtéri Színpadán, a másik szuperprodukció, a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera aréna színházi bemutatója - amelynek a jegyértékesítése július 1-én vette kezdetét - november 18-19-én lesz a debreceni Főnix Csarnokban.

A Madách Színház számára épp olyan fontosak a fővárostól távolabb élő nézők, mint a budapestiek, ezért elhatározták, hogy legnagyobb sikereiket elviszik az ország több nagyvárosába. A Madách Színház repertoárja az elmúlt évek során mind prózai, mind zenés előadásokban olyan gazdag lett, ezzel együtt a nézői igények is olyan mértékben növekedtek, hogy a színház Nagyszínpada, Stúdió Színpada és a Tolnay Szalon már nem tudta mindezt befogadni, ezért évek óta a RaM Colosseumban is játsszanak havonta 10 előadást.
Az óriási sikerek és az ország színházszerető lakossága igényli, hogy újabb lehetőséget biztosítsanak az előadásaik megtekintésére, ehhez kerestek együttműködő partnereket vidéki nagyvárosokban. Első partnerük Debrecen városa és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. lett, akikkel új, közös produkciók létrehozására is vállalkoznak.

A Madách Színház régóta küldetésének tekinti, hogy szülessenek új, magyar zenés művek, ezért már kétszer hirdetett musicalpályázatot. Az első pályázat győztese 2011-ben a Csoportterápia című musical comedy lett, a darab azóta is nagy sikerrel szerepel a Madách Színház színpadán. A nyertes szerzőtrió második előadása, amely egy népszerű magyar film színpadi adaptációja volt, a Poligamy szintén bemutatásra került és műsoron van a teátrumban. Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk most újabb ígéretes munkába fogott: a mindenki által ismert Meseautó című film zenés színpadi változatát készítették el. A darab előbemutatója 2016. július 29-én lesz Debrecenben, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, a bemutató pedig november 18-án lesz a Madách Színházba.

Meseautó
Vadnay László és Vitéz Miklós dr. Meseautó című filmforgatókönyve alapján írta Galambos Attila és Szente Vajk.
Zenéjét szerezte: Bolba Tamás
Az előadásban elhangzik Harmath Imre-Márkus Alfréd Meseautó című slágere.
Szereplők:      
Szűts János, bankigazgató: NAGY Sándor
Kováts Vera: MOLNÁR Nikolett
Halmos Aladár: MAGYAR Attila
Kerekes Anna: DOBOS Judit
Péterffy Tamás, autószalon tulajdonos: SIMON Kornél
Kováts, Vera édesapja: SZEREDNYEY Béla
Sári, Vera barátnője: TRECSKÓ Zsófia
Józsi, a sofőr: BARABÁS KISS Zoltán
Valamint a Madách Színház zenekara és táncművészei.
Díszlettervező: Túri Erzsébet, Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida,         
Koreográfus: Túri Lajos, Zenei vezető: Erős Csaba
Rendező: SZENTE Vajk

2016. július 29. 20:00
Meseautó
Debrecen, Nagyerdei Szabadtéri Színpad

www.nagyerdeiszabadteri.hu

 Forrás: EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: