2017. július 17., hétfő

Tíz éves a Kaszás Attila Pajta Színház
Különleges hangulatú, kulturális élményekben gazdag lesz az idei, tizedik, jubileumi évad a Szarvas József színművész által életre hívott Kaszás Attila Pajta Színházban. Az őrségi Viszákon július 17-23. között a Kultúrpajta tárt kapukkal várja az érdeklődőket.Baráti hangulatú rendezvénysorozat, ahol a színházi, képző - és építőművészeti magas kultúra beköltözik a pajtába. A helyi jellegzetességek, és a nagyvárosi színjátszás összetalálkozása 2006 óta. Színészek, építészek, tündérkerti gyümölcsfa ültetők, felnőtt és gyermek résztvevők színes, izgalmas kavalkádja.

Idén 10 éves a rendezvény. Fontos fordulópont az idei év a színház életében. Amellett, hogy a 2017-es nyári programok felvonultatják ennek a tíz éves munkának színházi, művészeti és népművészeti értékeit, új utakat is kezd.

„Az idei program már abban a tudatban formálódott, hogy a következő, 2018-as évadban a színház arculatát és szakmai programját már a Sztalker(t) csoport fogja meghatározni. Legfőbb törekvésünk ezzel, hogy a KAPSZ önálló bemutatóval színesítse a nyári színházi palettát minden évben. Folyamatosan figyelek arra, hogy munkánk szándékát, hitelességét megőrizzem. A kultúra közösségben végzett, mindenre kiterjedő folyamat, ezért is fontos, hogy a résztvevő képzőművészek közösséget alkotva is hitelesítsék munkánkat. A színház mellett, a Tündérkertben több mint száz őshonos gyümölcsfának több, mint 100 gyermek gondnoka van. A népi építészek vándoriskolai munkáiban is ott a lehetőség a kaláka közösség összetartó tapasztalatának megújítására. Az előadóművészek is évadjainknak visszatérő közreműködői, így elérkezett az ideje, hogy állandóságot teremtve, fiatal korosztállyal folytassuk, már nem csak befogadó szándékú munkánkat. Így találkozott össze a Kaszás Attila Pajta Színház szándéka a Sztalker csoporttal" - mondta el Szarvas József.

A Vécsei H. Miklóst és ifj. Vidnyánszky Attilát is soraiban tudó Sztalker csoport egy fiatal színész közösség, akik idén Shakespeare Rómeó és Júlia című előadását hozzák el a pajtába.
A jubileumi programra erdélyi, felvidéki, budapesti színházak kiválóságain kívül, a magyar amatőr pajtaszínházak is bemutatkoznak, az „Örökségünk Kaszás Attila" program jegyében.
Csernyus Lőrinc Ybl - díjas építész bevezetésével folytatódik a viszáki vándoriskola program.

A KAPSZ programjai 2017. július 17-23.
Az esti előadások mellett délután amatőr színjátszókat látnak vendégül, és folyamatosan látogatható a „Tárt Kert" kiállítás.
Belépő az esti előadásokra: 1200 Ft.

Július 18. 19.30
Tündérkerti históriák és egyéb költemények
Fsz.: Szarvas József.
A Kaszás Attila Pajta Színház produkciója

Július 19. 17:00
A két gyakás
A homokbödögei Szó és Kép Színpad előadása
19:30
Shakespeare: Rómeó és Júlia
A kaposvári Színházművészeti Egyetem előadása
Rendezte: Ifj. Vidnyánszky Attila

Július 20. 19:30
Rejtő Jenő élete és művei nyomán: Szájon lőtt tigris
Fsz.: Olt Tamás
A Nemzeti Színház produkciója

Július 21. 19:30
Griskovec:Hogyan ettem kutyát
A felvidéki CsaVar Színház előadása

Július 22. 16:00
Helén és a tehén - Bókaháza, Bokréták Színpad
Komédiák- Vasvári Játékszín
Szerelek - Kecskeméti Katona, Kamra
19:30
Kocsis István: A tér
Fsz.: Sebestyén Aba.
A marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója

Július 23. 18:00
„Csoda" - válogatott pillanatok
Szarvas József kiállítása
Közreműködik a Somogyudvarhely amatőr színháza:
Az Udvarhelyi legény csudája
A kiállítás megtekinthető:
2017. augusztus 20-ig 10.00 és 18.00 óra között.
A Tárt kert közösség és Stremeny Géza kiállítása július 22-ig látható.

http://kulturpajta.hu
https://www.facebook.com/Kulturpajta
 

Nincsenek megjegyzések: