2009. szeptember 2., szerda

Feng shui a szerelemben
A Feng shui már több ezer éve segíti a keleti emberek életét. Napjainkban is leginkább a szerelmi élet javítására, s az anyagi javak gyarapítására használják, hiszen a szerelem életünk egyik legfontosabb része. Szerelmek jönnek-mennek, házasságok köttetnek és dőlnek romba nap mint nap.
Ugyan ki gondolná, hogy a lakás elrendezése is fontos szerepet játszhat szerelmi életünkben? A kínaiak több ezer éve használatos térrendezési elve, a Feng shui, számtalan területen segítséget nyújthat. A boltok polcain tucat számra sorakoznak a különböző dísztárgyak; rózsaszín szívecskék, különböző formájú gyertyák, és a nélkülözhetetlen delfin párok. Az utóbbi néhány évben Európát is elérte a Feng shui láz, így a kellékek beszerzése is leegyszerűsödött.

Az első lépések

A kínaiak bölcsessége nem kizárólag a materiális elrendezésre korlátozódik. Minden teendő alapja a belső egyensúly és rend megteremtése. Hiába helyezzük el megadott helyre a megfelelő tárgyakat, ha az kiegyensúlyozatlanná tesz, vagy rossz közérzetet teremt. A Feng shui segítségével könnyen szerezhetünk szerelmet, új udvarlót, de ha mi magunk nem állunk még készen egy kapcsolat megélésére, hiába a számtalan szerelmes férfiszív. Ha lélekben felkészültünk egy új kapcsolatra, vagy ténylegesen meg akarjuk menteni a már meglévő, de tönkrement kapcsolatunkat, nekivághatunk az elrendezésnek. A rend mellett fontos szerepet kap a tisztaság is. Takarítás közben képzeljük el, ahogy a külső tisztaság lelkünkben is megvalósul.

A kapcsolatok megrontói

A Feng shui iránytű iskolája szerint a lakás dél-nyugati területére esik a szerelemsarok. Mivel lakásvásárlásnál, és építkezésnél ezt kevesen veszik figyelembe, előfordulhat, hogy a várva várt költözést követően elkezd megromlani a kapcsolat, látszólag minden ok nélkül. Ez esetben első lépésként határozzuk meg a szerelem területét iránytű segítségével, és ismerjük fel a probléma forrását. Minden olyan tárgynak, mely magányosságra utal, mennie kell!

A kapcsolat megromlásához vezető tárgyak:

ˇ Kaktusz
ˇ Magányos nő vagy férfi képe
ˇ Magányos cédrus
ˇ Törött, vagy álló tárgyak (pl. óra amelyben lemerült az elem)
ˇ Páratlan tárgyak, amelyeknek másik fele eltűnt (pl. fél pár zokni)
ˇ Eldugult csapok, kellemetlen emléket felidéző tárgyak
ˇ Válási okiratok
ˇ Korábbi kapcsolatokból szerzett tárgyak

Egy új kapcsolat kialakítását nagyban nehezítik az előző kapcsolatból szerzett tárgyak. Előző partnerünktől kapott ajándékainkat soha ne helyezzük erre a területre, sőt, a legjobb, ha minden hasonló tárgyat eltűntetünk.

A szerelemsarok erősítése

Egyes esetekben nehezebbé válik a szerelemsarok erősítése. Amennyiben ez a terület hiányzik a házból (pl. L-alakú lakásoknál), vagy a WC, kamra területére esik, nagyobb figyelmet kell fordítanunk ezekre a területekre. A WC fedelét mindig hajtsuk le, s helyezzünk el a szerelmet szimbolizáló színű tárgyakat, pl. rózsaszín toalettpapírt, vagy papírtartót. A kamrákban legtöbb esetben rendetlenség uralkodik, hiszen ide kerül szinte minden háztartási kellék. Ezeket igyekezzünk rendben és tisztán tartani, illetve díszítsük a falat, üres polcokat a szerelem szimbólumaival. Amennyiben a szerelem területe (dél-nyugat) hiányzik lakásunkból, a mellette lévő falra helyezzünk nyolcszögletű tükröt, amely jelképesen megduplázza a szobát, vagyis pótolja a hiányzó területet.

A szerelem területét erősítő színek:

Rózsaszín
Vörös
Narancssárga

A szerelem területét erősítő szimbólumok:

Páros tárgyak
Galamb pár
Ametiszt, hegyikristály, rózsakvarc a dél-nyugati energiák harmonizálásához
Sárkányfejű teknős hátán kisteknőssel (hosszú, boldog kapcsolatért, vagy újrakezdéshez)
Mandarinkacsa pár (hűséget hoz)
Sárkány és főnix (a legerőteljesebb házasságot segítő szimbólum)
Pillangó pár (boldog házasság)
Delfin pár (a szerelem megerősítésére)
Minden, a szerelmet szimbolizáló tárgy; közös fotóink, jegygyűrű, szív alakú tárgyak

Bármely területre is essen a szerelemsarok, minden esetben ügyeljünk a rendre és tisztaságra! Helyezzünk el minél több boldogságot jelképező szimbólumot, s erre a területre kerüljenek a páros tárgyak.


Forrás: Blush.hu

Nincsenek megjegyzések: